13.3 C
România
27 septembrie 2022
Laboratorul RMN de la Spitalul Judetean Constanta a fost dat in folosinta luni. Este primul pas pentru reconstituirea Clinicii de Imagistica si Radiologie
SocialStiri locale

Laboratorul RMN de la Spitalul Judetean Constanta a fost dat in folosinta luni. Este primul pas pentru reconstituirea Clinicii de Imagistica si Radiologie

Noul Laborator de Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Constanta a fost dat in folosinta luni. Laboratorul este o investitie in valoare totala de peste 800.000 de euro realizata prin Programul sectorial de reforma – Imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar cu finantare de la BIRD si prin sponsorizari atrase de unitatea medicala, potrivit Agerpres.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Horia Tutuianu, a declarat ca echipamentele cu care a fost dotat laboratorul au fost achizitionate de Ministerul Sanatatii, cu finantare din partea Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), contractul pentru dotarea Spitalului cu aparat de Rezonanta Magnetica (RMN) si sistem informatic PACS in valoare de 700.000 de euro fiind semnat anul trecut, pe 9 ianuarie.

„Cu ajutorul acestei aparaturi, SCJU Constanta isi va reduce considerabil cheltuielile generate de achitarea serviciilor de imagistica catre un operator privat, iar banii economisiti vor fi redirectionati spre alte sectii din cadrul spitalului. Voi face toate demersurile pentru ca Spitalul Judetean sa poata asigura cat mai multe servicii medicale, astfel incat oamenii sa nu mai apeleze la clinici private. Am promis ca ma voi implica in sustinerea sistemului sanitar si imi respect cuvantul! La Constanta conteaza calitatea actului medical”, a afirmat Horia Tutuianu.

La randul sau, managerul spitalului, Catalin Grasa, a afirmat ca acesta este un prim pas concret pentru reconstituirea Clinicii de Imagistica si Radiologie din cadrul unitatii medicale: „Incepand de astazi in incinta spitalului functioneaza aparatul nostru de RMN, un echipament modern, fiabil 1,5 Tesla si sistemul informatic PACS care este o baza de date si de stocare virtuala a informatiilor digitale de imagistica ce pot fi consultate prin reteaua interna de toate departamentele medicale din unitate, iar pana la sfarsitul acestei luni vom avea si avizul CNCAN pentru a pune in exploatare si noul computer tomograf, mamograful si aparatul de radiologie de la ambulatoriul de specialitate nr. 2 Constanta, acesta fiind primul pas pentru reconstituirea Clinicii de Imagistica si Radiologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.”

Pe langa echipamentele achizitionate cu ajutorul Guvernului Romaniei si intrate in exploatare acum, investitiile in noul Laborator de Rezonanta Magnetica Nucleara au constat si in recompartimentarea spatiului si modernizarea mobilierului, lucrari in valoare de aproximativ 600.000 lei (peste 120.000 de euro) fondurile asigurate dintr-o sponsorizare a S. C. Raja S.A. Constanta, compania publica regionala de distributie pentru apa si canalizare.

Related posts

Gabriel Dumitrescu ar putea fi noul director al TAROM, dupa ce Heinzmann a fost scos pe faras

Lucy Ionesco

Primarul general al Capitalei a semnat contractul pentru achizitia primelor autobuze Euro 6 Otokar

Ioana Badulescu

REZULTATE LOTO 5 DECEMBRIE 2013: NU AU FOST MARI CASTIGATORI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult