Laburistii vor ca Marea Britanie sa renegocieze acordul de Brexit cu Uniunea Europeana
Externe

Laburistii vor ca Marea Britanie sa renegocieze acordul de Brexit cu Uniunea Europeana

BREXIT – Opoziţia laburistă din Marea Britanie şi-a anunţat luni intenţia de a depune un proiect de lege prin care sa împiedice Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană (UE) fără un acord, în cazul în care Parlamentul ar respinge acordul final semnat cu Bruxellesul, transmite RoNews.co.uk, care citeaza AFP. Keir Starmer subliniaza, in discursul sau, ca laburiştii se vor asigura că va fi depus un amendament la proiectul de lege asupra retragerii din UE.

Laburiştii speră să obţină un sprijin suficient de larg pentru a respinge politica ‘take it or leave it’, urmează să explice într-o declaraţie purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist pentru Brexit, Keir Starmer.

Laburiştii cer ca acordul final al Brexit-ului să fie renegociat de Londra cu Bruxellesul, în cazul în care parlamentul britanic ar refuza un prim acord între UE şi Marea Britanie.

‘Dacă acordul prim-ministrului este sortit eşecului, parlamentul trebuie să spună care va fi etapa următoare, şi nu executivul’, a adăugat el.

‘În cazul unui asemenea scenariu, scenariul dorit de laburişti este clar: guvernul trebuie să se întoarcă la masa negocierilor şi să depună eforturi pentru a obţine un acord care să fie convenabil pentru Marea Britanie. Aceasta ar oferi o supapă de siguranţă în procesul Brexit-ului’, potrivit lui Keir Starmer.

 

Stiri pe aceeasi tema

SPIONII RUSIEI, DEZVALUIRI: Alcoolici si nu prea dotati sa pastreze secrete

Cristiana Petrariu Bota

Camera Reprezentantilor din SUA a inceput procedura de destituire a presedintelui Donald Trump

Ioana Badulescu

Steagul Romaniei a fost afisat in cea mai cunoscuta piata din lume, Times Square din New York

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult