Cazul bebelusilor din Arges infectati cu bacteria ucigasa incepe sa aiba si raspunsuri, nu doar intrebari. Producătorul lotului de brânză cu E. coli este Lactate Bradet din Curtea de Arges, fabrica de lactate al carei proprietar declara in urma cu trei ani ca „produsele noastre sunt sigure şi 100% naturale!“, scriu cei de la Adevarul.
Astfel, la baza valului de îmbolnăviri cu sindrom hemolitic uremic şi cu boală diareică acută ar sta, potrivit medicilor, o bacterie care a fost depistată în 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci care aparţinea producătorului Lactate Brădet din Curtea de Argeş.
Vezi si: Laptele falsificat, o practica in comertul romanesc. Ce bem in loc de lapte
Lactate Brădet este unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa argeşeană a lactatelor cu 12.000 de litri de lapte procesaţi zilnic. Firma omului de afaceri Marius Badea a mizat, din 2002, pe o ofertă de produse 100% naturale obţinute din lapte adus din ferme autorizate din ţară şi din străinătate, procesat pe “o linie de fabricaţie foarte bine pusă la punct, fără încărcătură microbiană”, după cum asigura întreprinzătorul argeşean, într-un interviu acordat presei locale, în urmă cu trei ani, în care preciza, totodată, că lactatele Brădet sunt sigure şi 100% naturale.
Producătorul din Argeş este renumit mai ales datorită unui produs produs tradiţional cu care a făcut senzaţie la diverse expoziţii alimentare din ţară şi din strănătate – caşcavalul afumat Brădet, realizat după o reţetă originală din zona Brădetului, obţinut printr-o tehnologie încheiată manual, care face din acest produs unul diferit de cele procesate 100% mecanic, mai noteaza cei de la Adevarul.
HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.