LACUL SIUTGHIOL, SCENA UNEI NOI TRAGEDII? Trei persoane au cazut in apa, dupa ce gheata s-a spart

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 7, 2015 18:44

LACUL SIUTGHIOL, SCENA UNEI NOI TRAGEDII? Trei persoane au cazut in apa, dupa ce gheata s-a spart

TREI PERSOANE AU CAZUT IN LACUL SIUTGHIOL, MIERCURI DUPA-AMIAZA, DUPA CE GHEATA S-A SPART. SECRETARUL DE STAT IN MAI, RAED ARAFAT, A DECLARAT CA VICTIMELE SUNT CAUTATE CU UN ELICOPTER MILITAR SI CEL MAI PROBABIL VOR TREBUI CAUTATE CU SCANFANDRII. POTRIVIT PRESEI LOCALE, CELE TREI PERSOANE CAZUTE IN LACUL SIUTGHIOL AR FI FOST PESCARI.

Ajunsi in larg, gheata a cedat sub greutatea pescarilor, informeaza Neptun TV, care mai precizeaza ca pompierii au incercat sa ajunga in zona indicata, insa au nu mai putut inainta din cauza ca stratul de gheata este prea subtire. Pentru scoaterea lor din apa a fost chemat un echipaj de scafandri.

Apelul a fost facut la 112 de o femeie care locuieste intr-un bloc situat pe marginea Lacului Siutghiol. Cei trei oameni ar fi cazut chiar in locul in care s-a prabusit elicopterul SMURD. Fortele ISU s-au deplasat in zona si incearca sa gaseasca cele trei persoane care ar fi cazut in apele inghetate. Apa este aproape in totalitate inghetata, insa undeva spre mijloc se afla un ochi de apa pe care s-ar fi putut pune o barca.

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Raed Arafat, a afirmat ca s-a luat legatura cu persoana care sustine ca a vazut disparitia celor trei persoane in Lacul Siutghiol si s-a dispus trimiterea unui elicpter militar si a scanfandrilor pentru a cauta persoanele care ar fi cazut in lac.

“Pe baza apelului 112 am luata legatura cu doamna care sustine ca a vazut trei oameni. A fost activat tot mecanismul de interventie, am lansat deja scafandri militari, am apelat si la un elicopter militar. Nu avem confirmarea deocamdata pentru ca nu se vede nimic. Cautarile continua, este un lac foarte mare. Cineva discuta acum cu doamna care a anuntat sa analizam daca ne-a scapat ceva. Daca oamenii sunt din pacate inecati, va trebui sa avem cautari cu scafandri. Cautarile continua”, a declarat Raed Arafat.

Pompierii militari au fost anuntati după ora 17.20 sa intervina, pentru ca trei persoane ar fi cazut in lacul Siutghiol, acoperit de gheata.

Medicii de la Ambulanţa Constanţa nu pot să intervină pe lac, iar pompierii de la ISU Dobrogea nu au cum să ajungă la victime pentru că gheaţa nu îi poate susţine.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.