Economie

Lansare proiect POSDRU „Investeste in antreprenoriat, investeste in viitor”

Proiectul POSDRU „Investeste in antreprenoriat, investeste in viitor”, ID 150903, va fi lansat, marti, de S.C. G.S. Consulting SERV SRL, in parteneriat cu S.C. G.S. Training SERV S.R.L., S.C. Scutaru Strategic Consulting S.R.L. si S.C. Sun Business Expert S.R.L. Proiectul va contribui la promovarea spiritului antreprenorial si la cresterea insertiei pe piata muncii, in special a tinerilor absolventi, prin initierea de noi afaceri, potrivit unui comunicat de presa transmis la redactie.

Proiectul beneficiaza de un buget de 4.589.830 lei si este cofinantat din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul Majoritar de Interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.

Proiectul se implementeaza pe o durata de 8 luni, in perioada 11.02.2015 – 11.10.2015.

Obiectivul general al proiectului este promovarea culturii antreprenoriale si stimularea initiativelor persoanelor care doresc sa dezvolte o activitate independenta in Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia – Regiunea de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov prin formarea profesionala si dezvoltarea competentelor in antreprenoriat, subventionarea planurilor de afaceri elaborate de absolventii cursurilor si infiintarea de IMM-uri in vederea cresterii ratei de ocupare in mod sustenabil, in acord cu sectoarele economice competitive si cu potential de crestere in zonele vizate.

Proiectul se adreseaza unui grup tinta de 410 persoane, din care:
• studenti cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani, inscrisi in invatamântul superior – minim 205 persoane dintre care jumatate femei;
• Persoane cu varsta peste 25 de ani, care sunt sau nu sunt incadrati in structuri de invatamant superior – maxim 205 persoane dintre care jumatate femei.

Implementarea proiectului se va face in mai multe etape:

1. Organizarea si furnizarea de cursuri de formare profesionala: Competente antreprenoriale (certificat ANC si recunoscut la nivel european), Management, Contabilitatea afacerilor si dreptul afacerilor.
2. Organizarea si furnizarea de sesiuni de consiliere si mentorat, care sa sprijine persoanele incadrate in grupul tinta in realizarea planurilor de afaceri.
3. Organizarea unui concurs de planuri de afaceri, in urma caruia vor fi selectate cele mai bune 41 de idei de afaceri si subventionate cu 10000 de euro fiecare.
4. Infiintarea a patru centre de sprijin care sa ajute la initierea si dezvoltarea afacerilor nou infiintate.

Realizarea obiectivelor asumate si parcurgerea etapelor proiectului vor asigura contributia directa la promovarea spiritului antreprenorial si la cresterea insertiei pe piata muncii, in special a tinerilor absolventi, prin initierea de noi afaceri.

Stiri pe aceeasi tema

RCA 2015. PRETURI RCA 2015. SCUMPIRE EXPLOZIVA la polita RCA. Constanta va avea cele mai mari preturi

Cristiana Petrariu Bota

MASINI SECOND HAND. Topul judetelor in care se gasesc cele mai ieftine autoturisme second-hand

Delia Ion

Producatorii de mezeluri Elit si Vericom au fost achizitionati de chinezii de la WH Group

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult