Focar de coronavirus la un centru de distributie Tesco din Scotia
Externe

Lantul de magazine Tesco din Marea Britanie a limitat numarul de produse ce pot fi cumparate

Lantul de hipermarketuri Tesco din Marea Britanie a limitat numarul de produse ce pot fi cumparate, printre acestea numarandu-se orezul, ouale, sapunul si hartia igienica. Masura a fost luata in conditiile in care cateva mii de camioane au fost blocate dupa introducerea restrictiilor privind transportul intre Marea Britanie si Franta, transmit agentiile de presa britanice.

In pozitia sa oficiala, Tesco a aratat ca are stocuri suficiente, insa a subliniat ca clientii ar trebui sa „cumpere asa cum ar face in mod normal”.

Franta si-a inchis granita cu Marea Britanie timp de 48 de ore, duminica, pe fondul temerilor legate de noua tulpina de coronavirus, insa a decis sa o redeschida in cursul noptii de marti spre miercuri. Zeci de alte tari au interzis sosirile din Marea Britanie, inclusiv India, Iran si Canada.

Autoritatile franceze au aratat ca granita se redeschide pentru rezidenti si cetateni cu un test negativ efectuat in urma cu 72 de ore.

Intre timp, Comisia Europeana a cerut altor tari sa renunte la interdictiile de calatorie. Intr-o recomandare adresata tuturor statelor membre, Comisia a spus ca interdictiile aplicate zborurilor si trenurilor ar trebui eliminate pentru a evita intreruperea lantului de aprovizionare.

Luni, lanturile de magazinee Tesco si Sainsbury’s au avertizat asupra posibilitatii disparitiei de pe rafturi a unor produse, daca nu apar solutii pentru transportul marfurilor. O mare parte din legumele proaspete din Marea Britanie provin din Europa continentala in timpul iernii, inclusiv rosiile si varza.

Tesco a anticipat si ca produsele precum salatele si citricele ar putea fi afectate.

Canalul Manecii este o ruta comerciala vitala, cu aproximativ 10.000 de camioane care calatoresc zilnic intre Dover si Calais de Craciun, aducand de regula produse proaspete.

Articole asemănătoare

Michael Schumacher implineste azi 45 de ani insa este in continuare internat in spitalul din Grenoble

Bogdan

Printul Charles a publicat la Londra un exceptional album de arta dedicat florei salbatice din Transilvania

Ioana Badulescu

Crestere economica surprinzatoare a Chinei bazata pe cresterea investitiilor si a exportului

Delia Ion