Mandat de retinere pentru 72 de ore. Este propunerea DNA pentru modificarea Constitutiei
Social

Laura Codruta Kovesi nu a plagiat si ramane cu titlul de doctor. Totusi, teza sefei DNA contine „imprumuturi neautorizate”

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea sa „Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal” si ramane cu titlul de doctor, a decis Consiliul General al CNATDCU. Totusi, teza sefei DNA contine „imprumuturi neautorizate”, raportul aratand ca in total au fost gasite 20 de pagini care pot constitui abateri de la etica din cele 444 ale tezei.

Propunerea inaintata Ministerului Educatiei este aceea de mentinere a titlului de doctor pentru Laura Codruta Kovesi. In raport se arata, printre altele, ca teza expertizata contine „imprumuturi neautorizate”, dar proportia afecteaza o mica parte a tezei si nu se refera la ideile originale ale autorului. In total au fost gasite 20 de pagini care pot constitui abateri de la etica din cele 444 ale tezei.

Vicepresedintele CNATDCU, Marius Andruh, a declarat ca la votul privind sesizarea referitoare la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi au participat 36 de membri ai Consiliului General, prin urmare a fost asigurat cvorumul legal.

„Au fost prezenti in sala 23 de membri, 11 au fost prin Skype si 2 voturi au fost exprimate electronic”, a explicat Marius Andruh.

LAURA CODRUTA KOVESI – Cine este cea mai puternica femeie din Romania

Presedintele comisiei juridice din CNATDCU, Mircea Bob, de la Facultatea de Drept din Universitatea Babes Bolyai, a precizat ca in acest caz sesizarea a fost depusa in data de 13 octombrie si ea a parcus procedura legala.

„Am procedat la propuneri si la compunerea unei comisii de lucru care sa raspunda la sesizarea depusa. A fost dificil de compus, abia in 30 octombrie am reusit sa ajungem la 3 membri”, a declarat Mircea Bob, precizand ca toti cei trei sunt specialisti in domeniul in care Laura Codruta Kovesi si-a sustinut teza de doctorat.

Este vorba despre Vlad Constantinesco – Facultatea de Drept, Universitatea „Robert Schumann” din Strasbourg, Claudia Ghica-Lamarchard – Facultatea de Drept, Universitatea din Rennes 1 (Franta) si Radu Chirita – Facultatea de Drept, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

„Rezultatele au fost prezentate comisiei juridice, le-am supus votului, raportul a fost avizat si supus astazi discutiei in Consiliul General”, a mai declarat prof. Bob.

In aceste conditii, „in opinia comisiei de specialisti, insusita de comisia juridica, retragerea titlului de doctor este excesiva si neadaptata” la gravitatea situatiei, a subliniat prof. Bob, iar comisia de lucru a propus ca titlul de doctor sa nu fie retras, „raportat la cele cateva similitudini constatate”.

Mircea Bob a mai precizat ca, in conformitate cu art. 33 din regulament, Consiliul general al CNATDCU a decis sa transmita Ministerului Educatiei propunerea de a se mentine titlul de doctor in cazul Laurei Codruta Kovesi.

Stiri pe aceeasi tema

Spitalul Judetean Constanta a interzis vizitele la pacienti din cauza numarului mare de infectii respiratorii

Cristiana Petrariu Bota

Anuntul facut de Casa Regala privind starea de sanatate a Regelui Mihai

Cristiana Petrariu Bota

Modificari la Codul Rutier in 2017. INCHISOARE intre 1-5 ani

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult