Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a primit premiul GDS

Corina Alexandru
By Corina Alexandru martie 13, 2015 00:16

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a primit premiul GDS

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a primit premiul Grupului pentru Dialog Social (GDS). Laura Codruta Kovesi a fost propusa pentru acest premiu la sfarsitul anului trecut, insa abia joi s-a desfasurat dezbaterea in cadrul careia i s-a inmanat distinctia.

Grupul pentru Dialog Social a considerat ca Procurorul General, impreuna cu  echipa de procurori pe care o conduce la DNA, a asigurat – avand de infruntat diverse presiuni, fie politice, fie mediatice – eficienta, independenta si impartialitatea anchetelor de coruptie în dosare cu politicieni şi alţi funcţionari publici. “Sunt foarte multe presiuni exterioare. Dar din partea politicienilor pot sa spun ca nu am nici un fel de presiune, pentru ca nu vorbesc cu ei. Sunt foarte rare situatiile in care vorbesc cu un politician” a precizat astazi Laura Codruta Kovesi.

La primirea distinctiei, procurorul general al DNA a tinut sa fie inteleasa corect, si a punctat: “Nu cred ca isi permite vreun politician din Romania sa ma sune si sa imi spuna de ce fac un anumit dosar, in conditiile in care eu am declarat, si cand eram procuror general si la preluarea mandatului, ca atunci cand cineva ma va suna sa faca presiuni asupra mea sau asupra institutiei o voi face publica. Deocamdata nu mi s-a intamplat”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.