Laura Codruta Kovesi: Scopul pedepsei penale trebuie atins si prin recuperarea prejudiciilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 10, 2015 11:58

Laura Codruta Kovesi: Scopul pedepsei penale trebuie atins si prin recuperarea prejudiciilor

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca scopul pedepsei penale trebuie atins si prin recuperarea prejudiciilor si a completat ca va sustine orice initiativa legislativa sau institutionala care va duce la confiscarea efectiva a bunurilor indisponibilizate si fata de care s-a dispus confiscarea. Kovesi a facut aceasta declaratie la intrarea in sediul Ministerului Public, unde are loc sedinta de bilant pe 2014. 

“Asa cum am zis si la bilantul DNA, peste 310 milioane euro asteapta sa fie executate, sunt hotarari definitive care pot fi executate. Daca aceasta suma ar intra efectiv in bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul urmator. Este extrem de important ca scopul pedepsei penale sa fie atins si prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotarari definitive si trebuie executate”, a precizat Kovesi.

HotWeek.ro iti recomanda si: LAURA CODRUTA KOVESI – Cine este cea mai puternica femeie din Romania

Ea s-a aratat convinsa ca astfel s-ar descuraja coruptia, iar scopul pedepsei, care nu este doar represiv, ci este si unul preventiv, va fi atins.

“Modelul francez e un model eficient din ceea ce ne arata datele statistice publicate de aceasta institutie. Noi sustinem orice initiativa legislativa sau institutionala care va duce la confiscarea efectiva a bunurilor indisponibilizate si fata de care s-a dispus confiscarea”, a adaugat Kovesi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.