2.6 C
România
26 februarie 2021
Sport

Le Point: UEFA spala imaginea fotbalului cu actiuni de caritate la EURO 2016

Saptamanalul francez Le Point scrie in paginile sale despre efortul UEFA de a spala imaginea fotbalului, patata de tot felul de scandaluri financiare, prin actiuni de binefacere la EURO 2016. Criticata intens luni la rand, UEFA se promoveaza ca o asociatie de caritate, insa cei de la Le Point se intreaba daca nu cumva cumpara de fapt constiinte cu aceste actiuni.

”37.000 de sandwich-uri distribuite gratuit și 2.000 de tineri invitați la fiecare joc la Euro 2016. UEFA dorește să-și promoveze evenimentul responsabil. Să fie o schimbare de direcție? În ultimele luni, fotbalul a căpătat o imagine cețoasă. Afacerea prin care FIFA a acordat Cupa Mondială statului Qatar, coborârea în iad a lui Michel Platini, căderea lui Sepp Blatter, valize de bani…

Euro 2016 pare a fi un eveniment frumos, iar UEFA folosește prilejul și pentru numeroasele sale acțiuni de solidaritate. Una dintre ele este lupta împotriva risipei de alimente. Euro 2016 a încheiat un parteneriat cu băncile alimentare astfel încât acestea să poată recupera produsele nevândute de la snack-baruri, pentru a le redistribui unor asociații. Doar în faza grupelor, peste 37.000 de sandwich-uri au fost salvate și donate băncilor alimentare.

Vezi si: SEMIFINALE EURO 2016: Program meciuri. Marea finala

Apoi, la EURO 2016 au fost distribuite un număr de 20.000 de bilete către tinerii defavorizați cu vârste între 12 și 18 ani. În paralel, Festivalul ”Streetfootballworld 16” a început la 28 iunie, la Lyon. Scopul este de a oferi tinerilor o experiență interculturală, sportivă și puternic educativă.

Există o voință reală de a rupe imaginea fotbalului de cea a afacerilor oneroase și a arăta că fotbalul este universal. Dar, criticată pe tot parcursul anului, UEFA nu cumva cumpără acum conștiințe cu aceste acțiuni?

În orice caz, UEFA se promovează ca asociație de binefacere”, noteaza saptamanalul Le Point, citat de RFI.

Stiri pe aceeasi tema

Steaua si Dinamo neinvinse in partidele amicale desfasurate joi

Bogdan

CM Canotaj: Romania a castigat o medalie de aur si doua de argint la Rio

Cristiana Petrariu Bota

Bianca Andreescu, primul loc in clasamentul WTA al debutantelor si sportiva anului in Canada

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult