10.1 C
România
24 octombrie 2021
Citate-Bancuri

LECTIA DE FERICIRE. Cum poti fi cel mai fericit om din lume

O adevarata lectie de viata ne este data de doua pasari aflate la pol opus: cioara si lebada. O cioară trăia în pădure și era absolut mulțumită de viața sa. Însă într-o zi a văzut o lebădă… “Această lebădă este atât de albă”, s-a gândit cioara. “Și eu sunt atât de neagră. Aceasta lebădă trebuie să fie cea mai fericită păsare din lume.”

Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gândea. “De fapt”, i-a răspuns lebăda. “Simțeam că sunt cea mai fericită pasăre din împrejurimi până când am văzut un papagal care avea două culori. Acum cred că papagalul este cea mai fericită pasăre care a fost creată”.

Apoi cioara l-a abordat pe papagal. Papagalul i-a explicat: “Am trăit o viață foarte fericită până când am văzut un păun. Eu am doar două culori, însă păunul are o multitudine de culori.”

Mai târziu, cioara a vizitat un păun de la grădina zoologică și a văzut că sute de oameni s-au adunat ca să îl vadă. După ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun. “Dragă păun”, a spus cioara. “Ești atât de frumos, în fiecare zi mii de oameni vin să te vadă. Când oamenii mă vad pe mine, imediat mă gonesc. Cred că ești cea mai fericită pasăre de pe planetă.”

Păunul a raspuns: “Am crezut dintotdeauna că sunt cea mai frumoasă și fericită pasare de pe planetă. Însă din cauza frumuseții mele, sunt închis în această grădină zoologică. Am cercetat cu atenție grădina zoologică și am realizat că cioara este singura pasăre care nu este închisa într-o cușcă. Așa că zilele trecute m-am gandit că dacă aș fi o cioară, aș putea să hoinăresc fericit pretutindeni”.

Morala:
1. Aceasta este și problema noastră. Ne comparăm în mod zadarnic cu alții și ne întristăm! Nu prețuim ceea ce Dumnezeu ne-a dat, ceea ce duce la ciclul vicios al nefericirii!
2. Învață să fii fericit cu ceea ce ai în loc să te agați de ceea ce nu ai!
3. Întotdeauna va exista cineva care va avea mai mult sau mai puțin decât ai tu!
4. Persoana care este mulțumită cu ceea ce are, este cea mai fericită persoană din lume!

Stiri pe aceeasi tema

Traditii si obiceiuri de Craciun in Moldova. Seara de 24 decembrie este magica cu grupuri de colindatori

Cristiana Petrariu Bota

MESAJE DE PASTE 2016. Cele mai frumoase mesaje, SMS-uri, urari si felicitari de PASTE

Cristiana Petrariu Bota

POSTUL PASTELUI 2017. 10 cuvinte la vreme de post ale Patriarhului Daniel

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult