Amnistie fiscala pentru drepturi de autor, PFA, CASS sau diurne
Economie

LEGEA AMNISTIEI FISCALE, adoptata de Parlament. Romanii scapa de Fisc si de executarea silita

LEGEA AMNISTIEI FISCALE a fost adoptata, miercuri, de Parlamentul Romaniei. Potrivit prevederilor din legea amnistiei fiscale, peste 4 milioane de romani scapa de urmarirea Fiscului, dupa ce acestia au primit deja somatii prin care erau amenintati cu executarea silita.

LEGEA AMNISTIEI FISCALE: Este vorba de impozite suplimentare, stabilite de Fisc, pentru cateva categorii de venituri realizate din 2012 incoace. Mare parte dintre cei vizati de legea amnistiei au avut incepand din 2012 venituri din profesii liberale si din drepturi de autor, pe care fiscul a decis sa le incadreze drept salarii, potrivit Stirilor Pro TV. Este vorba de 665 de mii de persoane: avocati, arhitecti, medici, farmacisti, evaluatori, ziaristi.

Vezi si: NOUL COD FISCAL a fost adoptat de Parlament. Printre modificarile la Codul Fiscal: Reducerea TVA din ianuarie 2016

LEGEA AMNISTIEI FISCALE: Alta categorie este cea a persoanelor care au incasat diurne pe perioadele lucrate in strainatate. Cel mai bun exemplu il constituie soferii de TIR, carora fiscul le-a calculat impozite suplimentare pentru diurna incasata cat au stat in afara tarii.

LEGEA AMNISTIEI FISCALE: Cea mai numeroasa categorie este a celor care au avut venituri NUMAI din dobanzi si dividende, de regula doar cativa lei pe an. Chiar si pentru aceste sume infime, Fiscul le-a cerut sa plateasca 468 de lei pe an contributii de sananate.

Vezi si: Legea insolventei persoanelor fizice va permite rambursarea datoriilor de pana la 5 ani. Camera Deputatilor a dat vot pozitiv

LEGEA AMNISTIEI FISCALE: Asa ca vorbim de peste 4 milioane de persoane care au fost somate sa achite diferente de impozite sau care se temeau ca urmeaza sa primeasca asemenea somatii.

LEGEA AMNISTIEI FISCALE: Cei care s-au speriat cand au vazut hartiile de la Fisc si au platit, raman cu banii dati. Parlamentul nu a fost de acord sa li se dea banii inapoi. Ministrul Finantelor este insa mai conciliant.

” – Va ganditi sa luati masuri si pentru cei care au platit ?
– Asa cum am raspuns si ieri la aceasta intrebare, la Finante vom analiza exact care este exact cea mai buna solutie legala si reparatorie care se afla in aceasta situatie.”

Ramane de vazut care va fi solutia legala.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.   

Articole asemănătoare

ANAF modifica termenul de depunere a Declaratiei 394

Lucy Ionesco

2016 fara tichete de masa, cadou, ore suplimentare sau indemnizatii la iesirea la pensie sau trecere in rezerva

Lucy Ionesco

AOAR cere eliminarea salariului minim pe economie in mediul privat. Cristian Parvan la RFI: Oamenii trebuie stimulati sa castige mai mult pe baza de competente, nu de salariu decis de Guvern

Ioana Badulescu