Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor
Politica

Legea anti-defaimare a trecut de Senat

Legea anti-defaimare a fost adoptata, miercuri, de Senat. Initiata de Liviu Dragnea, propunerea legislativa privind promovarea demnitatii umane și toleranței față de diferențele de grup prevede ca defăimarea socială se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei până la 60.000 lei.

Legea anti-defaimare are un caracter ordinar, iar Senatul a aprobat-o în calitate de primă Cameră sesizată, cu 52 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” și trei abțineri.

„Defăimarea socială constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv amendă de la 2.000 lei la 60.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup social”, se arată în propunerea de lege.

Propunerea vizează înfiinţarea unui departament special în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi obligaţia ca radioul şi televiziunea publică să includă programe de promovare a toleranţei, profesorii să urmeze cursuri pe această temă, iar unităţile de învăţământ să adopte un „plan anual pentru implementarea acţiunilor privind combaterea discriminării”.

Stiri pe aceeasi tema

Ionel Arsene, presedinte PSD Neamt si sef al CJ, retinut de DNA pentru trafic de influenta

Ioana Badulescu

Radu Zlati propune desfiintarea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Busoi este noul secretar general al PNL, potrivit unei decizii luate de vechii liberali in Biroul Politic

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult