Legea avocaturii, modificata! Interceptarea avocatilor devine imposibila

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 11, 2016 12:23

Legea avocaturii, modificata! Interceptarea avocatilor devine imposibila

Legea avocaturii a fost modificata! Deputații din Comisia Juridica au votat, saptamana trecuta, mai multe modificari la legea avocaturii care le conferă avocaților imunitate în cazul unor anchete penale. Conform modificarilor, interceptarea avocatilor devine practic imposibila.

Modificările făcute la legea avocaturii vor intra la vot final în Camera Deputaților. Printre modificarile propuse in legea avocaturii se numara faptul ca procurorii nu mai au voie să ridice documente, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea calculatoarelor și a telefoanelor care aparțin avocaților. Totodata, nu mai pot fi ridicate nici comunicările dintre client și avocat.

O alta modificare adoptata de Comisia Juridica din Camera Deputatilor face practic imposibila si ineficienta interceptarea avocatilor, întrucât aceștia trebuie anunțați de judecator imediat ce s-a dispus masura interceptarii.

Inițiatorii vor ca avocații să fie interceptați doar în cazul în care există date că au săvârșit sau se pregătesc să comită o infracțiune, în complicitate cu clienții lor.

DNA a criticat de la început proiectul de lege pe motiv că probele deja administratea în dosarele procurorilor anti-corupție ar deveni nule.

Daca modificarile la legea avocaturii vor trece și de plen, printre marii beneficiari se numără Dan Sova si Victor Ponta, acestia fiind cercetați în calitate de avocați în dosarul Turceni-Rovinari.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.