Ministerul Public a finalizat analiza modificarilor aduse la Codul de Procedura Penala: 33 de articole prezinta elemente de neconstitutionalitate
Social

Legea avocaturii, modificata! Interceptarea avocatilor devine imposibila

Legea avocaturii a fost modificata! Deputații din Comisia Juridica au votat, saptamana trecuta, mai multe modificari la legea avocaturii care le conferă avocaților imunitate în cazul unor anchete penale. Conform modificarilor, interceptarea avocatilor devine practic imposibila.

Modificările făcute la legea avocaturii vor intra la vot final în Camera Deputaților. Printre modificarile propuse in legea avocaturii se numara faptul ca procurorii nu mai au voie să ridice documente, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea calculatoarelor și a telefoanelor care aparțin avocaților. Totodata, nu mai pot fi ridicate nici comunicările dintre client și avocat.

O alta modificare adoptata de Comisia Juridica din Camera Deputatilor face practic imposibila si ineficienta interceptarea avocatilor, întrucât aceștia trebuie anunțați de judecator imediat ce s-a dispus masura interceptarii.

Inițiatorii vor ca avocații să fie interceptați doar în cazul în care există date că au săvârșit sau se pregătesc să comită o infracțiune, în complicitate cu clienții lor.

DNA a criticat de la început proiectul de lege pe motiv că probele deja administratea în dosarele procurorilor anti-corupție ar deveni nule.

Daca modificarile la legea avocaturii vor trece și de plen, printre marii beneficiari se numără Dan Sova si Victor Ponta, acestia fiind cercetați în calitate de avocați în dosarul Turceni-Rovinari.

Stiri pe aceeasi tema

Avocatul Poporului, Renate Weber: Trebuie să comunicăm într-un mod care să ne facă să înțelegem care este menirea acestei instituții

Cristiana Petrariu Bota

Poetul si eseistul Radu Carneci a murit la varsta de 89 de ani

Ioana Badulescu

Cum stii daca rosiile au gust? Un fermier roman dezvaluie secretul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult