Legea Brexit a fost aprobata de Camera Lorzilor. Documentul privind retragerea UK din UE mai are nevoie doar de aprobare regala
Externe

Legea Brexit a fost aprobata de Camera Lorzilor. Documentul privind retragerea UK din UE mai are nevoie doar de aprobare regala

Camera Lorzilor a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeana, informeaza Reuters. Aprobarea in camera superioara a Parlamentului britanic, fara vot, a textului referitor la Brexit propus de premierul Theresa May pune capat unor dezbateri parlamentare tensionate, care au durat cateva luni.

Pentru a intra in vigoare, legea privind Brexitul mai are nevoie doar de asa-numita „aprobare regala”, o formalitate care nu mai presupune alte dispute.

Rezolutia Brexit propusa de Theresa May a depasit, astfel, ultimul obstacol parlamentar.

Iti recomandam ultimele stiri pe tema Brexit

Camera Lorzilor a adoptat proiectul de lege privind retragerea Marii Britanii din UE, dupa ce Parlamentul britanic s-a pronuntat in favoarea unui amendament care sa permita Parlamentului sa aiba ultimul cuvant in legatura cu procedura finala de Brexit.

Departamentul pentru iesirea din UE a aratat ca s-a bift un „pas crucial” in pregatirile pentru iesirea Regatului Unit din blocul comunitar.  „Este un moment bun pentru toti cei care doresc o iesire lina si ordonata”, a spus un purtator de cuvant.

Declaratia va fi emisa pe 21 iunie de secretarul britanic pentru Brexit David Davis. Marea Britanie urmeaza sa paraseasca Uniunea Europeana la data de 29 martie 2019.

Stiri pe aceeasi tema

Proiect revolutionar! Prima autostrada subacvatica din lume este construita de Norvegia

Cristiana Petrariu Bota

Finantarea educatiei din Marea Britanie, in discursul Reginei din Parlamentul de la Londra

Cristiana Petrariu Bota

SPANIA. 47% din energia electrica este produsa din surse regenerabile

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult