Guvernul Orban a cazut prin motiune de cenzura, cearta politica va fi arbitrata de Klaus Iohannis
Breaking News

Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a fost adoptata de Parlament. Proiectul de buget, construit pe o crestere economica de 5,5% si o inflatie de 3,1%

Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a fost adoptata, vineri, de Parlamentul Romaniei cu 255 de voturi ”pentru” şi 95 ”împotrivă”. Proiectul de buget pentru 2018 a fost construit pe o creştere economică de 5,5%, o inflaţie medie anuală de 3,1% şi un deficit bugetar de 2,97% din PIB.

Parlamentul a suplimentat bugetele mai multor instituţii, faţă de proiectul aprobat iniţial de Guvern.

Astfel, cea mai mare sumă, 350 de milioane de lei, a fost transferată Fondului de Rezervă al Guvernului, iar banii au fost luaţi din bugetul alocat pentru contribuţia României la Uniunea Europeană. Au fost acordate 60 de milioane în plus Secretariatului General al Guvernului, pentru finanţarea cultelor religioase şi alte cinci milioane pentru minorităţi.

Ministerul Culturii a primit în plus opt milioane de lei, pentru construirea monumentului Unirii de la Alba Iulia.

Curtea Constituţională a primit două milioane de lei în plus, faţă de varianta aprobată iniţial de Guvern.

În schimb, plenul reunit al Parlamentului a respins amendamentul adoptat în Comisiile de buget-finanţe privind creşterea cotelor defalcate din impozitul pe venit, care merg la bugetele locale.

Cheltuielile cu bunurile şi serviciile vor fi în anul 2018 de aproape 40 de miliarde de lei (4,4% din PIB), în timp ce cheltuielile cu datoria publică sunt estimate la 12 miliarde (1,3% din PIB), potrivit proiectului.

Cheltuielile de personal au fost estimate la 81,2 miliarde de lei, o creştere de 11,6 miliarde faţă de anul 2017, pe fondul aplicării legii salarizării în sectorul bugetar.

Cheltuielile cu asistenţa socială ajung în 2018 la 98,6 miliarde de lei, respectiv 10,9% din PIB.

Cheltuielile cu investiţiile în 2018 vor fi de 38,5 miliarde de lei (4,2% din PIB), în creştere cu 13 miliarde de lei faţă de anul 2017, potrivit estimărilor Guvernului.

Stiri pe aceeasi tema

Premierul Ciolos lasa decizia alegerilor locale in doua tururi la mana Parlamentului: Nu accept ca Guvernul sa fie folosit!

Cristiana Petrariu Bota

Ministrii din Guvernul PNL, la audieri in Comisiile reunite ale Parlamentului. Votul final va avea loc pe 4 noiembrie

Cristiana Petrariu Bota

Codurile Penale modificate au fost adoptate de Camera Deputatilor. Opozitia a anuntat ca va ataca la CCR ambele proiecte

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult