Felix Banila este noul procuror-sef al DIICOT, presedintele Iohannis a semnat astazi decretul
Social

Legea care elimina plata CASS pentru pensii si impozitul pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei a fost promulgata

Legea care elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si a impozitul pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei, a fost promulgata, joi, de presedintele Klaus Iohannis. Ieri, seful statului anunta ca va promulga legea dupa o discutie cu primul-ministru Sorin Grindeanu.

„După analiza pe care am făcut-o şi după discuţia pe care am avut-o astăzi (miercuri – n.r.), am decis să promulg această lege în următoarele zile”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a semnat, astazi, decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, anunţă Administraţia prezidenţială.

Proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei discutat de deputaţi este cel iniţiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel şi susţinut de alţi 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD şi neafiliaţi, prin care este eliminată plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum şi a contribuţiei CASS. Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat în luna septembrie 2016.

Guvenul Cioloş nu a susţinut propunerea legislativă, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

Iti recomandam si: PENSII 2017. Punctul de pensie creste de la 1 iulie 2017, la fel si indemnizatia pentru pensionari

Pensiile vor creste in perioada urmatoare. DETALII

Stiri pe aceeasi tema

Statia de metrou Piata Unirii, evacuata din cauza unui colet suspect

Cristiana Petrariu Bota

Posta Romana, anunt privind plata pensiilor si a altor prestatii sociale

Delia Ion

Paul Gancea si Costin Mincu, doi dintre patronii Colectiv, vor fi eliberati

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult