2.6 C
România
20 octombrie 2021
Legea Big Brother a fost respinsa de Camera Deputatilor
Politica

Legea care ii lasa pe primarii penali fara mandat, respinsa de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a respins, miercuri, legea care ii lasa fara mandat pe primarii penali. Intrebat despre acest vot, Victor Ponta a raspuns ca fiind vorba de un vot unanim „ma gandesc ca nu or gresi toti si numai eu si cu dumneavoastra om fi mai destepti”.

Propunerea legislativa venea in completarea Legii administratiei publice locale nr.215/2001 si prevedea includerea masurii arestarii primarului pentru o perioada mai mare de 90 de zile, precum si a situatiei incarcerarii acestuia pentru executarea unei pedepse privative de libertate printre cazurile care determina incetarea de drept a mandatului.

Deputatii au respins propunerea legislativa, fiind inregistrate 306 voturi „pentru”, cinci „impotriva” si trei abtineri. Membrii Comisiei juridice cei ai Comisiei pentru administratie publica au hotarat cu majoritate de voturi sa propuna plenului Camerei Deputatilor respingerea propunerii legislative initiate de senatorii liberalii Marinica Dinca si Marius Balu, potrivit Agerpres. Camera Deputatilor este prima Camera sesizata.

Legea alegerilor locale a fost modificata. Primarii vor fi alesi intr-un singur tur

Intrebat despre acest vot, Victor Ponta a declarat: „Stiu ca a fost o lege referitoare la primari, la care in unanimitate s-a votat raportul comisiei. Cred ca, daca ceilalti 304 parlamentari care stiu exact la ce se refera au votat asa…, eu, in general, daca nu am alte detalii, respect votul si raportul comisiilor, dar mai ales cand e vorba de un vot unanim, doar atunci cand sunt dispute ma uit in detaliu.”

„Daca e vorba de un vot unanim, ma gandesc ca nu or gresi toti si numai eu si cu dumneavoastra om fi mai destepti”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, intrebat cum a votat la proiectul de lege privind pierderea mandatului de catre primari in anumite situatii.

Stiri pe aceeasi tema

Grindeanu sustine ca Guvernul Ciolos i-a lasat o mostenire grea: Daca s-a incalcat legea, e treaba altora sa caute vinovati

Cristiana Petrariu Bota

Asociatia Comunelor din Caras Severin sustine guvernul condus de Mihai Tudose: Simtim ca lucrurile se misca in teritoriu

Ioana Badulescu

Curtea Constitutionala a admis sesizarea PNL si PMP la legea care modifica Statutul alesilor locali

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult