Economie

Legea darii in plata, adoptata de deputati. Daniel Zamfir, initiator: Le-am multumit colegilor pentru vot, in numele a peste 800.000 de familii

Legea Darii in plata a fost adoptata, miercuri de plenul Camerei Deputatilor, dupa ce Comisia Juridica a prezentat raportul favorabil. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, cu 233 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere, proiectul de lege privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz. 

Proiectul de lege, initiat de deputatul Daniel Zamfir, prevede ca debitorul are dreptul sa stinga creditul ipotecar prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului, fara a mai plati alte sume.

Dupa vot, Daniel Zamfir a tinut sa le multumeasca colegilor deputati „in numele a peste 800.000 de familii din Romania”.

E cea mai fericita zi din viata mea de parlamentar! Le-am multumit colegilor pentru votul dat, in numele a peste 800.000 de familii din Romania si nu numai! Am spus ca pentru acesti oameni si pentru cei care oricand pot fi in situatia lor,votul nostru e SALVAREA DINTR-UN COSMAR!!Cosmarul ratelor la banca! De acum incolo bancile sa inteleaga ca asa nu mai merge! Riscul devalorizarii trebuie impartit! Le-am mai spus colegilor ca palamentul avea nevoie de acest moment! Oamenii chiar au simtit ca le suntem aproape cand le e mai greu„, a scris deputatul liberal pe pagina sa de Facebook.

Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru stingerea în acest mod a datoriilor sunt: între părţi s-a încheiat un contract de credit, iar bunul oferit în plată este un bun imobil ipotecat în favoarea creditorului în vederea garantării executării obligaţiilor asumate prin contractul de credit.

„BNR nu avizeaza proiectul in forma in care a fost prezentat. Exista riscul ca o banca poate da faliment. Asta e rolul meu, sa va spun despre riscurile potentiale. Iar daca acea banca va da faliment, va contamina alte trei banci. Nu spun ca acest risc se va produce, ci ca el exista! Nu e normal ca Sttul sa intervina printr-o lege in cadrul unui contract. Sa nu uitam ca banii dati pentru credite sunt ai deponentilor. Nu ar fi normal ca deponentul care vine sa-si ia dobanda, banca sa-i dea o cada sau o fereastra. Se va invoca aici dreptul bancii de a contesta. Numai ca acest drept trimite la articolul 4 care nu are nicio prevedere cu caracter social”, a declarat şeful Comisiei de Supraveghere din BNR.

Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Daniel Zamfir, a declarat că proiectul vine în ajutorul celor 800.000 de familii care nu mai pot să-şi plătească ratele la bancă pentru că salariile lor sunt mai mici decât erau când au contractat împrumutul.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Stiri pe aceeasi tema

Primii pasi la ANAF dupa inregistrarea la Oficiul National al Registrului Comertului

Cristiana Petrariu Bota

Banca Transilvania: Consumul public a avut o contributie negativa la dinamica anuala a PIB din trimestrul 4 al anului trecut

Ioana Badulescu

OUG de modificare a Codului Fiscal ar putea fi amanata din nou de Guvern

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult