-6.5 C
România
2 decembrie 2020
LEGEA SALARIZARII 2017, DEPUSA IN PARLAMENT. Ministerul Muncii: Legea va fi foarte apreciata de cei cu salarii mici
Politica

Legea de finantare a partidelor va trebui reexaminata de Parlament

Legea finantarii partidelor politice si campaniilor electorale va trebui reexaminata de Parlament. Asta dupa ce presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala. In cererea de reexaminare a legii de finantare a partidelor se arata ca „legea transmisa spre promulgare aduce modificari si completari substantiale Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale”. 

Administratia Prezidentiala sustine, printre altele, ca legea transmisa spre promulgare ridica probleme si din perspectiva respectarii procedurii parlamentare de adoptare a legilor, precum si sub aspectul transparentei in dezbaterile parlamentare, ca principiu intrinsec al functiei de legiferare a Parlamentului.

Vezi si: Schimbare majora pentru partidele politice

„Necesitatea reformarii institutiilor politice prin crearea unui cadru legislativ cat mai clar in ceea ce priveste finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, bazat pe integritate si pe claritate a normei juridice, impune, insa, reexaminarea de catre Parlament a unora dintre dispozitiile Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 334/2006, atat sub aspectul concordantei cu principiile si normele constitutionale referitoare la partidele politice, cat si sub aspectul claritatii normelor juridice. De asemenea, legea transmisa spre promulgare ridica probleme si din perspectiva respectarii procedurii parlamentare de adoptare a legilor, precum si sub aspectul transparentei in dezbaterile parlamentare, ca principiu intrinsec al functiei de legiferare a Parlamentului”, se arata in comunicatul de presa.

Stiri pe aceeasi tema

Basescu, la B1: SRI, umilit de DNA. De ce comunicatele DNA nu mai includ „aceasta arestare a fost posibila cu sprijinul SRI”

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis a semnat decretul de numire a lui Ponta interimar la Finante. Noul ministru, anuntat saptamana viitoare

Cristiana Petrariu Bota

Renate Weber si Norica Nicolai, date afara din PNL pentru ca s-au afiliat la ALDE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult