Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot
Politica

Legea defaimarii a fost respinsa, Dragnea anunta ca va reveni cu proiectul

Legea defaimarii a fost respinsa, miercuri, in Camera Deputatilor, desi initial s-a anuntat adoptarea proiectului. Votul final pe legea defaimarii a fost contestat, iar presedintele de sedinta, deputatul PSD Florin Iordache, a anuntat ca legea nu a intrunit conditiile pentru adoptare.

Deputatul PSD, Liviu Dragnea, sustine ca va reveni cu proiectul legislativ. El a declarat in plen sa se constate ca legea defaimarii a picat la vot, pentru ca nu doreste ca actul normativ pe care l-a initiat sa fie pus sub semnul intrebarii sub aspectul regulamentului si a precizat ca va reinitia o lege cu acelasi continut.

Lierul social-democratilor a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finala in cazul Legii Defaimarii.

Citeste si: Legea defaimarii initiata de Dragnea vs controlul ideologic asupra educatiei scolare

„Din cauza acestui sistem o lege trece sau pica” a spus el, precizand ca, se pare, ca deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. „Nu vreau ca aceasta lege sa fie votata prin asa zise incalcari ale regulamentului”, a mai spus Dragnea.

In final, presedintele de sedinta Florin Iordache a contabilizat prezenta din sala si votul deputatilor si a afirmat ca „legea nu a trecut”. „Prezenta in sala 315, voturi pentru 152, impotriva 105, abtineri 24. In consecinta, legea nu a trecut”, a anuntat Florin Iordache.

Alina Gorghiu a luat cuvantul si i-a cerut lui Liviu Dragnea sa nu isi incurajeze colegii sa incalce regulamentul si sa insiste pe reluarea votului. Totodata, ea le-a mai cerut parlamentarilor sa intrerupa „aceasta sarada”, sa reia anuntul si sa precizeze ca votul nu a trecut.

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea, dupa sedinta coalitiei: Rectificarea bugetara este pozitiva, nu se taie bani de la Sanatate, Educatie, Infrastructura

Cristiana Petrariu Bota

Ponta, dupa demisia lui Radu Mazare din PSD: Cine mai are curaj sa vorbeasca la telefoane?!

Corina Alexandru

Senatorii i-au ridicat imunitatea lui Dan Sova, care poate fi arestat. Sova a plecat in lacrimi din Senat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult