8.7 C
România
23 octombrie 2021
Politica

Legea defaimarii a trecut de deputati. Defaimarea pe Facebook sau in presa, amendata cu 100.000 de lei

Legea defaimarii a trecut de deputati. Legea initiata de Liviu Dragnea privind defaimarea sociala in presa si pe retelele de socializare, cum ar fi Facebook, a fost avizata favorabil de Comisia Juridica si Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor. Liberalii si cei de la UDMR nu au sustinut legea.

Potrivit noilor prevederi, defaimarea pe Facebook sau in presa poate costa pana la 100.00o de lei. O decizie finala va veni dupa ce Camera Deputatilor va vota in acest sens, aceasta fiind for decizional.

In Comisie cuantumul amenzilor a fost modificat, marindu-se amenda pentru defaimari aduse unui grup social de la maximul de 60.000 lei, la o amenda maxima de 100.000 de lei. Astfel se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, daca defaimarea vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, daca defaimarea vizeaza un grup de persoane sau o comunitate.

Aceste amenzi se vor aplica oricarei defaimari facute in spatiul public, inclusiv in presa si pe retelele de socializare, cum ar fi Facebook.

Amenzile se vor aplica printr-o decizie a unui departament special creat in cadrul Comitetului National pentru Combaterea Discriminarii, fara o decizie a unei instante.

Initiativa legislativa a trecut de Senat si urmeaza sa intre la vot în plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Stiri pe aceeasi tema

Alegeri locale 2016: Ce candidati propune PNL pentru primarii

Cristiana Petrariu Bota

Ponta crede ca tot mai multi parlamentari vor trece de la PSD la Pro Romania

Ioana Badulescu

Un deputat al PNL a ajuns de urgenta la spital

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult