Legea eliminarii a 102 taxe este constitutionala. CCR a respins sesizarea presedintelui Klaus Iohannis

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 16, 2016 21:38

Legea eliminarii a 102 taxe este constitutionala. CCR a respins sesizarea presedintelui Klaus Iohannis

Legea care prevede eliminarea a 102 taxe este constitutionala. Potrivit deciziei date, vineri, de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), care a respins sesizarea presedintelui Klaus Iohannis, este constitutionala legea privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Aimintim ca 65 de deputati apartinand grupului parlamentar al PNL si Guvernul au formulat o obiectie de neconstitutionalitate a Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 20/2016 pentru modificarea si completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevad majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15%.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, apoi, ca Guvernul este nevoit sa ceara un control de constitutionalitate a acestei legi, care vizeaza doar legea care modifica ordonanta de urgenta si nu ordonanta de urgenta ca atare. Si liberalii au sesizat CCR pe 9 noiembrie, si grupul PNL din Camera Deputatilor.

Vezi si: Legea privind majorarea salariilor in invatamant si sanatate este constitutionala, declara CCR. Decizia privind amanarea unor taxe va fi data vineri

Consiliul Fiscal considera ca amanarea unor reduceri de taxe va atenua impacul bugetar provocat de masurile populiste adoptate de Parlament

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.