ANAF scoate timbrul extrajudiciar. Eliberarea certificatelor si adeverintelor se va face mai repede
Economie

Legea in cazul firmelor executate silit de ANAF trebuie modificata, sustin functionarii publici

Legea in cazul firmelor executate silit de ANAF trebuie modificata, i-au transmis functionarii publici, luni, premierului Dacian Ciolos. Functionarii publici au explicat ca termenele de evacuare in cazul executarilor silite trebuie sa difere in functie de domeniul de activitate al firmei executate.

Functionarii publici i-au trimis premierului Ciolos, inainte de intalnirea de ieri, o scrisoare deschisa in care au criticat lipsa responsabilitatii politicienilor de prim-rang cu privire la modul in care ANAF a intervenit in scandalul evacuarii Antena Group. Pentru a elimina interpretarile, ei cer modificarea legii, transmite Digi 24.

„În unele cazuri, chiar și un contribuabil care vrea să părăsească un imobil în cinci zile, dar fiind un contribuabil mare, e posibil ca acest lucru să nu se poată întâmpla din punct de vedere fizic. De aceea trebuie cumva flexibilizate aceste termene, în funcție și de specificul activității contribuabilului respectiv”, a declarat Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Citeste si: Lovitura pentru ANTENA GROUP. Cererea de amanare a executarii silite, respinsa de Tribunalul Bucuresti

Sediul Antena 3 va fi scos la licitatie de ANAF

Reactii pe retelele de socializare

Reactiile pe retelele de socializare la cererea de modificare a legii in cazul firmelor executate silit de ANAF sunt impartite.

„Sper sa se revizuiasca legea si sa se ia deciziile corect pentru toti si sa se respecte in totalitate LEGEA si dreptul de preemtiune”, scrie un internaut.

„In primul rand trebuie ca cel ce urmeaza a fi executat silit sa fie intai somat si sa se poata apara in instanta fara sa i se ceara 20%. Fiscul sa nu mai aiba voie sa emita titluri executorii. Este o prostie. Daca un functionaras apasa aiurea pe tastatura, aceasta greseala se perpetueaza pe tot lantul si te trezesti executat fara vina. Si tot tu trebuie sa-ti dovedesti nevinovatia. (…) Si inca ceva: executarea sa fie platita de cel ce o solicita, sa vedem ce tarife mai negociaza atunci executorii”, scrie un alt utilizator de Facebook.

Articole asemănătoare

ANAF vinde masini si apartamente executate silit la Iasi, Cluj si Timisoara. Detalii

Lucy Ionesco

Rentakub, un nou concept turistic in Romania: Case de vacanta sub forma unor Kub-uri din lemn pentru inchiriat la nivel national

Lucy Ionesco

SALARIZARE. Ministerul Muncii anunta continutul Legii salarizarii. Printre prevederi, se introduc 3 trepte de salarizare. Cu cat se vor majora salariile profesorilor si medicilor

Lucy Ionesco