Legea insolventei persoanelor fizice va permite rambursarea datoriilor de pana la 5 ani. Camera Deputatilor a dat vot pozitiv

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 20, 2015 16:26

Legea insolventei persoanelor fizice va permite rambursarea datoriilor de pana la 5 ani. Camera Deputatilor a dat vot pozitiv

Veste bună pentru romanii care au credite la bănci. Deputatii au votat, miercuri dupa-amiaza, legea insolvenţei persoanelor fizice, astfel ca cei cu datorii si in imposibilitate de plata nu vor mai sta cu grija ca si-ar putea pierde casele sau alte bunuri, deoarece proiectul de lege prevede ca de la momenul deschiderii procedurii insolventei, se suspenda orice procedura de executare silita si nicio alta procedura de executare silita nu mai poate fi inceputa.

Legea insolvenţei persoanelor fizice prevede măsuri de protecţie pe o perioadă de 5 ani pentru cei care nu-şi mai pot rambursa creditele. Intrarea în insolvenţă poate fi solicitată de orice debitor, care, după 90 de zile de la data scadentă a unei datorii, ştie că nu o mai poate achita – a precizat deputatul PSD, Ana Birchall.

Proiectul de lege se adresează oricărui debitor de bună credinţă, care, independent de voinţa sa, nu-şi mai poate achita datoriile.

Deputaţii au votat miercuri dupa-amiaza proiectul legii insolvenţei persoanelor fizice, după ce ieri documentul a primit aviz favorabil în Comisia juridică. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a acordat un vot pozitiv pentru raportul de adoptare a proiectului legislativ privind insolvenţa persoanelor fizice.

Masura a fost initiata de social-democrati, care sustin ca prin intermediul acestei legi doresc să fie instituit un sistem de protecție al cetățenilor în fața crizelor financiare.

“Acest proiect reprezintă o soluție viabilă pe termen lung pentru toți românii. Aici nu vorbim numai de cei care au credite în franci elvețieni sau dolari, care au fost expuși în ultimele luni fluctuației valutare. Principalii beneficiari sunt toți cetățenii, în sensul în care, conform proiectului de lege, de la momentul deschiderii procedurii insolvenței se suspendă orice procedură de executare silită și nicio altă procedură de executare silită nu mai poate fi începută”, a aratat deputatul Ionel Arsene.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul proiectului de lege privind insolventa persoanelor fizice.

Proiectul de lege referitor la procedura insolvenţei persoanelor fizice acordă prioritate planului de rambursare a datoriilor pe o perioadă de până la cinci ani şi nu lichidării bunurilor sau executării silite.

După momentul iniţierii procedurii de insolvenţă, se suspendă acumulările de dobânzi sau penalităţi pentru întârzierea la plată. Proiectul vizează debitorii de bună credinţă, care au domiciliul permanent, bunurile şi veniturile în România.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.