-6.8 C
România
23 ianuarie 2022
Legea lobby-ului, in lucru la Guvern. Noua legislatie va reglementa relatia dintre mediul privat si autoritatile statului
Economie

Legea lobby-ului, in lucru la Guvern. Noua legislatie va reglementa relatia dintre mediul privat si autoritatile statului

Legea lobby-ului este in lucru la Guvern. Secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a declarat, vineri, ca autoritatile lucreaza la elaborarea unei legi a lobby-ului, care „sa reglementeze relatia dintre mediul privat si autoritatile statului”.

Potrivit secretarului de stat, in prezent exista „o teama” ca discutiile dintre reprezentantii mediului de afaceri si oficialii din institutiile publice sa fie interpretate drept trafic de influenta, ceea ce se intampla adesea la acest moment, potrivit news.ro.

Ilan Laufer a participat vineri, la Ploiesti, la un eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de afaceri Ilan Laufer a afirmat ca este in lucru un proiect al legii lobby-ului, care isi propune sa ajute mediul de afaceri sa se dezvolte.

„Se lucreaza in acest moment si la legea lobby-ului care trebuie sa vina sa reglementeze relatia dintre mediul privat, as spune, si autoritatile statului, in sensul in care ea ne va ajuta sa avem o dezvoltare mai buna”, a anuntat Laufer.

El a precizat ca exista o teama ca relatiile dintre mediul de afaceri si oficialii din institutiile publice pot fi interpretate drept trafic de influenta, fapt care se intampla in multe situatii in prezent, conform reprezentantului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, iar viitoarea lege va reglementa clar atributiile celor care fac lobby.

„Astazi este foarte greu de pe pozitia unui privat sa te duci si sa discuti cu un oficial public, care reprezinta o autoritate centrala sau locala pentru a initia un proiect. Inclusiv daca este de interes public, lucrul asta se poate interpreta si, de foarte multe ori, se interpreteaza ca trafic de influenta ceea ce este o teama pentru toti cei care sunt implicati in acest sens. Legea lobby-ului trebuie sa reglementeze foarte clar (…), sa gasim fix care sunt acele limite si care trebuie sa fie descrierea lobbyst-ului incat lucrurile sa fie extrem de transparente, iar atributiile celui care face lobby sa fie foarte bine definite ca sa nu aiba loc niciun el de interpretare”, a mai sus Laufer.

Stiri pe aceeasi tema

Plata defalcata a TVA va fi optionala o perioada, dar va deveni obligatorie din 2018

Ioana Badulescu

Cei mai bogati romani fenteaza statul la plata taxelor. ANAF a inceput o investigatie

Cristiana Petrariu Bota

Bursele din intreaga lume sunt in cadere libera dupa scaderea cotatiei petrolului. UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult