21.9 C
România
22 septembrie 2023
Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot
Politica

Legea manualului a trecut de Camera Deputatilor. Vor fi maximum trei variante de manuale pentru fiecare disciplina

Legea manualului a trecut de Camera Deputatilor, a anuntat presedintele Comisiei de Invatamant Camelia Gavrila. Legea manualului elimina manualul unic si introduce maximum trei variante de manuale pentru fiecare disciplina in parte. Senatul este for decizional in acest caz. 

„S-a lucrat cu foarte multă aplicație și cu foarte multă seriozitate și cu încercarea de a definitiva ceea ce a venit spre noi. De comun acord cu domnul ministru (al Educației -n.r.) am stabilit că vor fi între minimum două și trei variante. Vreau să risipim această temere a manualului unic, care ar fi fost un risc îngrozitor de a avea o singură variantă, având în vedere cât de diverse sunt comunitățile și colectivele de elevi. S-a mers pe păstrarea posibilității de a alege, de a respecta și personalitatea profesorului”, a declarat Camelia Gavrilă, în cadrul evenimentului de lansare a programului educațional CRED.

Legea manualului va ajunge în Comisia de Învățământ din Senat, unde este posibil să sufere alte modificări, dar care trebuie să ofere varianta finală până luna viitoare.

„Ce va adăuga Comisia din Senat și care vor ideile, în așa fel încât, să nu intrăm într-un disconfort legat de bicameralism și dificultate de realizare, cu siguranță, se va îmbunătăți varianta pe care noi o propunem, mergând pe principiul de a asigura și o unitate în tot acest haos, pe care l-am tot trăit al manualelor, dar și cu respect față de clasă și față de profesor”, a explicat Gavrilă.

Ministrul Educației, Valentin Popa, a precizat că nu la toate materiile vor exista trei variante și că este posibil să avem discipline doar cu un singur manual propus.

Related posts

Calin Popescu Tariceanu a demarat proiectul de infiintare a Partidului Reformator Liberal

Bogdan

Ministrul Justitiei: Constitutia trebuie modificata. Am fost judecator zece ani, au fost numeroase decizii interpretative ale CCR

Ioana Badulescu

Basescu, candidat la Primaria Capitalei? Marele anunt il va face pe 25 aprilie

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult