7.6 C
România
16 octombrie 2021
CCR discuta sesizarile formulate de Iohannis si PNL pe Legea privind Codul Administrativ
Social

Legea penala ar putea fi modificata astfel incat sa se rejudece Dosarul Referendumului in care Dragnea a fost condamnat definitiv

Legea penala ar putea fi modificata de Comisia Iordache astfel incat sa se ajunga la rejudecarea Dosarului Referendumului in care Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv. Comisia speciala parlamentara pentru legislatia in domeniul Justitiei, condusa de Florin Iordache, a facut o astfel de propunere, care ar putea duce la rejudecarea dosarului in care liderul PSD a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Potrivit modificarilor la Codul de Procedura Penala, se introduce obligatia ca o hotarare definitiva (de condamnare sau de achitare) sa fie motivata in cel mult 30 de zile sau in cazuri exceptionale in termen de 60 de zile (daca judecatorii isi motiveaza imposibilitatea de a o face in 30 de zile).

In plus, potrivit propunerii venite dinspre Comisia condusa de Florin Iordache, motivarea trebuie semnata de toti judecatorii care au participat la ultimul termen de judecata la dezbateri, deliberari, pronuntarea sentintei.

In cazul in care acest lucru nu este posibil, indiferent de motiv, atunci cauza se repune pe rol, deci practic se reia judecata ultimului termen intr-o noua componenta a completului de judecata.

In acest context, se introduce un nou motiv de revizuire, ceea ce inseamna o cale extraordinara de atac – nemotivarea sau nesemnarea motivarii de catre toti judecatorii care au participat la luarea unei decizii.

Liviu Dragnea a contestat in 2017 sentinta definitiva din Dosarul Referendumul la Inalta Curte, pe acest motiv, dar cererea i-a fost respinsa.

Stiri pe aceeasi tema

Eusebiu Stefanescu, un mare actor al teatrului si filmului romanesc, a murit. VIDEO INTERVIU

Cristiana Petrariu Bota

Salamul de Sibiu va putea fi produs de cinci firme romanesti pe baza retetei traditionale

Cristiana Petrariu Bota

Vata minerala, un termoizolant care ucide? Constructorii stiu despre pericolul acestui material pentru sanatate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult