Ministrul Finantelor vine cu noi precizari legate de pensii si de Pilonul II de Pensii
Social

Legea pensiilor intra in dezbaterea Parlamentului. Guvernul da asigurari ca nicio pensie nu va scadea, iar varsta de pensionare si stagiul de cotizare raman neschimbate

Legea pensiilor intra in aceasta saptamana in dezbaterea Senatului, dupa ce a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate. Reprezentantii guvernului au dat din nou asigurari ca nicio pensie nu va scadea, iar varsta de pensionare si stagiul de cotizare raman neschimbate. Opozitia contesta insa proiectul despre care spune ca nu rezolva inechitatile din sistem.

De asemenea, la Senat, in calitate de for decizional, vor ajunge in aceasta saptamana ordonanta de urgenta ce modifica legile justitiei, dar si ordonanta ce vizeaza infiintarea sectiei speciale pentru investigarea infractiunilor din justitie.”

In Comisia de la Senat nu s-au facut modificari semnificative fata de varianta propusa de guvern, pentru a nu exista riscul ca aceasta lege sa devina imposibil de aplicat, spunea ministrul muncii, Olguta Vasilescu. „Pentru ca vrem o lege mai buna nu am acceptat niciun fel de amendament care insemna un impact mai mare al legii pentru ca orice ban in plus peste suma deja dubla a bugetului asigurarilor ar duce la inaplicarea legii si cred ca nu se dorim niciunii acest lucru, ne dorim pensii dublate fata de anul 2016 si prin aceasta lege asta se intampla.”

Senatorul USR, Florina Presada a vorbit despre inechitatea din aceasta lege, afirmand ca romanilor nu li se face dreptate pentru ca raman in vigoare pensiile speciale.

Florina Presada: „Este inadmisibil ca parlamentarii puterii sa ceara persoanelor care au avut un accident de munca un stagiu minim de cotizare pentru ca ele sa poata beneficia de o pensie de invaliditate si sa nu ceara o minima contributie celor care beneficiaza de pensiile speciale. S-a omis din aceasta lege si s-a omis in mod voit o cale de atac a deciziilor de pensionare. Pensionarii sunt trimisi direct la judecata, urmand ca ei sa suporte costurile acestor demersuri.”

Opozitia a sustinut pastrarea pensiilor speciale doar pentru militari si magistrati. Proiectul de lege adoptat de guvern prevede cresteri etapizate ale punctului de pensie pana in anul 2021. Ministrul Muncii dadea asigurari ca nicio pensie aflata in plata nu va scadea.

De asemenea, la Senat, in calitate de for decizional, vor ajunge in aceasta saptamana ordonanta de urgenta ce modifica legile justitiei, dar si ordonanta ce vizeaza infiintarea sectiei speciale pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Stiri pe aceeasi tema

Raed Arafat: Am observat in ultimele zile din nou o crestere, asta inseamna ca vom continua sa avem probleme

Cristiana Petrariu Bota

Miscarea celor 64 de comitate, o grupare maghiara finantata de Jobbik

Cristiana Petrariu Bota

Roman ranit in atentatul de la Tel Aviv. Comunicat MAE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult