-2.9 C
România
28 noiembrie 2020
Legea pensiilor militare este in lucru la MApN si MAI, a anuntat Gabriel Oprea
Politica

Legea pensiilor militare este in lucru la MApN si MAI, a anuntat Gabriel Oprea

O lege a pensiilor militare se afla in lucru in prezent la Ministerul Apararii Nationale (MApN) si la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, luni, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, că lucrează cu ministrul Apărării, Mircea Dușa, cu tot sectorul de securitate, pentru a face o lege a pensiilor militare, iar, în situația în care toți actorii o să fie de acord, va fi promovata în Parlamentul României.

„Știți că acum câțiva ani de zile, 2010, când pensiile militarilor din tot sistemul de securitate națională trebuiau să se micșoreze la 50 la sută, chiar s-au micșorat la piloți, la diplomați. M-am opus atunci, pe bună dreptate, și am reușit ca 90 la sută să nu scadă, ba chiar au crescut. Ulterior, și cei 10 la sută au revenit la normal. Lucrez cu domnul ministru Dușa, cu toate structurile sindicale, cu tot sectorul de securitate, să facem o lege a pensiilor militare, iar, în situația în care, toți actorii, mă refer la sindicate, structuri sunt de acord, o să o promovăm în Parlamentul României, pentru că oamenii ăștia merită cu adevărat să primească o pensie decentă pentru faptul că sunt simbolul acestei societăți românești „, a declarat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a mai spus că există, la ora actuală, un deficit de 2.000 de polițiști, adăugând faptul că este convins că va primi sprijinul Guvernului și președintelui Klaus Iohannis pentru a mai angaja oameni în sistem.

„Da, există. A fost o întreagă dezbatere, inclusiv în sfera politică. S-a spus, de exemplu, prin noua lege, șeful Poliției Române, este la nivel de secretar de stat. S-a spus politic ‘că nu avem nevoie de secretari de stat’. Nu, șeful Poliției Române, indiferent cum îl cheamă, din anul 2002, este numit de prim-ministrul. Șeful Poliției Române care are aproximativ 58. 000 de oameni în subordine, sunt ministere care nu au nici jumăte, nu avea un grad de reprezentare în MAI la nivelul funcției sale. Prin noua lege, e doar la nivel de secretar de stat și nu poate fi decât polițist. Mai avem nevoie de vreo 2.000 de polițiști și sunt convins că Guvernul, președintele României mă va înțelege și că vom putea angaja încă 2.000 de polițiști”, a spus Gabriel Oprea.

„Vă anunț acum că, deja prin ordin de ministru, cu sprijinul Guvernului României, toți lucrătorii din MAI primesc, pentru orele în care lucrează, pentru că în statul român, pentru securitatea națională, trebuie să lucrezi 24 din 24, șapte zile din șapte. Pentru zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale, acum, prin ordinul ministrului, l-am semnat, m-a sprijinit Guvernul, primesc 75 la sută din solda de grad sau de funcție, în momentul de față, de aproximativ o lună de zile am rezolvat această problemă”, a mai spus Gabriel Oprea.

Stiri pe aceeasi tema

BRANDUSA PREDESCU a fost eliberata din functia de purtator de cuvant al MAE

Corina Alexandru

Tariceanu a fost audiat in calitate de martor la DNA Brasov

Cristiana Petrariu Bota

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, vor petrece sarbatorile de Craciun si Revelion in SUA

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Avatar
fiducius55 24 martie 2015 at 2:21 am

PROMISIUNI !!!!!!!!!SA SPERAM CA DL.OPREA SA INAINTEZE IN PARLAMENT LEGEA PENSIILOR MILITARE CAT.MAI CURAND.????? REGIMUL BASESCU BOC MI-A TAIAT PENSIA,IAR PONTA A INGHETAT-O la nivelul anului 2008.

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult