-9.4 C
România
17 ianuarie 2021
Motiunea impotriva Guvernului Grindeanu nu ar putea fi citita astazi in Parlament
Politica

Legea pensiilor speciale a fost adoptata. Ce pensii vor avea parlamentarii

Legea pensiilor speciale a fost adoptata, marti, de Parlament, documentul fiind votat de aproximativ 300 de parlamentari, fiind inregistrate doar doua voturi impotriva. Potrivit legii pensiilor speciale, suplimentarea va ajunge pana la 4.400 lei, in functie de numarul de mandate.

Legea pensiilor speciale va ajunge la presedintele Klaus Iohannis, care este obligat ca in termen de 10 zile, sa promulge documentul.

Astfel, parlamentarii vor primi o pensie speciala, calculata in functie de numarul de mandate incheiate, insa in limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui sa fi incheiat cel putin un mandat complet.

Parlamentarii sustin ca au nevoie de legea pensiilor speciale din cauza imunitatii care le interzice sa desfasoare si alte activitati.

Proiectul de lege a fost modificat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a trimis cererea la reexaminare. Astfel, beneficiarii legii sunt cei cu mandat intreg, nu cei care efectueaza sase luni sau un an din mandat. Iar pensiile pentru acestia sunt cuprinse intre 1.500 si 4.400 de lei, in functie de numarul de mandate.

Tot marti a fost votata si majorarea salariilor cu 10%.

Stiri pe aceeasi tema

Noua grila de salarizare va aduce putine cresteri de salarii. Va urma o batalie intre sectorul privat si sectorul de stat, sustine deputatul Ionel Palar

Ioana Badulescu

Legea privind organizarea si functionarea invatamantului dual nu a primit unda verde de la Iohannis

Ioana Badulescu

Alina Gorghiu: Persoana propusa pentru functia de presedinte al Senatului trebuie sa fie o persoana de necomentat

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult