Legea pensiilor speciale pentru militari, politisti si servicii secrete va fi modificata de Guvern

Delia Ion
By Delia Ion iulie 30, 2017 11:34

Legea pensiilor speciale pentru militari, politisti si servicii secrete va fi modificata de Guvern

Legea pensiilor speciale pentru militari, politisti si servicii secrete va fi modificata de Guvern prin OUG. Guvernul ar urma sa adopte saptamana viitoare o OUG prin care modifica Legea pensiilor speciale pentru politie, armata si servicii secrete, au declarat pentru HotNews mai multe surse guvernamentale.

Documentul s-ar afla in lucru la Ministerul Muncii. Potrivit hotnews.ro, initiatorul proiectului de OUG ar urma sa fie, insa, Ministerul de Finante. Modificarea legii pensiilor pentru militari, politisti si servicii secrete ar fi si motivul pentru care liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru miercuri.

In prealabil, modificarea Legii pensiilor speciale ar urma sa se afle, marti, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT).

Mai multe detalii despre legea pensiilor

Prin acest proiect de OUG se schimba radical modul de calcul al pensiilor speciale, astfel incat politistii, militarii si ofiterii din serviciile secrete care se vor pensiona in baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mica decat daca s-ar pensiona in baza legii in vigoare.

Zvonurile ca Guvernul ar urma sa schimbe Legea pensiilor speciale au determinat deja plecari masive din sistem in ultimele saptamani.

Deocamdata nu se cunoaste pozitia premierului Mihai Tudose cu privire la proiectul in varianta Ministerului Muncii.

Sursa citata mai precizeaza ca guvernul ar putea aplica, ulterior, ajustarea pensiilor speciale a judecatorilor si procurorilor, avand in vedere ca ar ramane singura categorie profesionala cu conditii diferite de pensionare fata de celelalte.

Citeste si: Legea pensiilor militare va fi modificata sau nu? Ce spune Ministerul Afacerilor Interne

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.