Legea pensiilor va fi amanata pentru anul viitor, punctul de pensie va creste de la 1 iulie 2018

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 19, 2017 12:46

Legea pensiilor va fi amanata pentru anul viitor, punctul de pensie va creste de la 1 iulie 2018

Legea pensiilor va fi amanata pentru anul viitor, iar punctul de pensie va creste de la 1 iulie 2018. Precizarea a fost facuta, miercuri, de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dupa sedinta coalitiei de guvernare. El a explicat ca Legea pensiilor va fi amanata pentru anul viitor, aceasta decizie luandu-se „cu grija”. Tariceanu a mai adaugat ca punctul de pensie va creste la 1.100 de lei incepand cu 1 iulie 2018. 

„Legea pensiilor, vom lucra la ea anul viitor, aşa ne-am propus. Nu cred că va intra în parlament în acest an”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum s-a ajuns la această decizie de amânare din moment ce promisiunea era că actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a răspuns: „Cu grijă”. El a adaugat ca Legea Pensiilor este extrem de complicata si de stufoasa, iar masurile care trebuiesc avute in vedere trebuie bine analizate si aplicate.

„Am să vă spun ceea ce ştiu de la Ministerul Muncii. Legea este extrem de complicată, de stufoasă, şi măsurile care trebuiesc avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Adică sunt milioane de dosare care trebuiesc analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Presedintele Senatului a dat asigurări însă că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

Întrebat dacă s-a mai analizat posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opţional, liderul ALDE a spus: „Am avut această discuţie astăzi, şi o să avem un punct de vedere din partea ASF-ului pe acest subiect şi, sigur că, în funcţie de punctul de vedere exprimat de ASF, vom lua o decizie.”

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.