Breaking News

Legea Preventiei a ajuns la Guvern si va intra in dezbatere publica

Legea Preventiei a ajuns la Guvern si va intra in dezbatere publica. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca atat Legea Preventiei, cat si Legea Investitiilor Publice, vor intra in dezbatere publica si a tinut sa sublinieze ca ambele proiecte sunt extrem de importante pentru dezvoltarea economica a tarii. 

Cu privire la Legea Preventiei, premierul a declarat ca aceasta este extrem de importanta pentru toti agentii economici, precizand ca trebuie dezvoltata si partea de indrumare, nu doar cea de control. Legea va fi supusa dezbaterii publice peste cateva zile.

„In perioada imediat urmatoare, insemnand zile, vom supune spre dezbatere publica legea preventiei. Este o lege extrem de importanta pentru noi si nu numai pentru noi, ci pentru toti agentii economici. Dincolo de partea de control pe care multe agentii, ministere, institutii o au, cred ca trebuie dezvoltata si acea parte de indrumare. Prin aceasta lege (….) acoperim si aceasta parte destul de importanta, care este o conditie-cheie pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare economica”, a precizat Grindeanu.

Afla detalii despre Legea Preventiei

Legea Preventiei va reglementa modul in care institutii precum Fiscul, Inspectia Muncii sau Autoritatea Sanitar-Veterinara lucreaza cu contribuabilii. Proiectul de lege va intra, saptamana aceasta, in dezbatere publica.

In urma cu o zi, premierul Grindeanu declara la Radio Romania ca scopul acestei legi nu este sa dea amenzi repetate, care sa duca la inchiderea unor afaceri. ci sa clarifice componenta de indrumare

De prea multe ori ANAF, ITM, ANSVSA au uitat de indrumarea contribuabililor. Scopul statului nu e sa dea amenzi repetate care sa duca la inchiderea unor afaceri. Legea preventiei va clarifica componenta de indrumare„, a spus Grindeanu.

Cu privire la Legea investitiilor strategice, Grindeanu a declarat ca inexistenta unei asemenea legi va duce la blocaje si la o stopare a investitiilor publice.

„Tot o lege la fel de importanta si pe care am anuntata, un proiect la care se lucreaza, este proiectul legii investitiilor strategice. Avem domenii destul de importante, si anume: transporturi, energie si aparare, iar inexistenta unei asemenea legi duce la anumite blocaje care produc o stopare, o franare a investitiilor publice”, a adaugat premierul Sorin Grindeanu.

Citeste si: LEGEA PREVENTIEI se va aplica pentru sanctiunile prevazute de Codul fiscal, Legea contabilitatii sau Codul muncii

LEGEA PREVENTIEI. Anunt important pentru toate firmele din Romania. ANAF si ITM schimba foaia cu agentii economici

Stiri pe aceeasi tema

Orasul Barlad, izolat din cauza vremii! Locuitorii nu au avut apa, gaze, curent electric si acces la telecomunicatii mai multe ore

Ioana Badulescu

Platforma Romania 100 si principiile lui Ciolos. Ce ne lipseste ca sa trecem de la „made in” la „made by”

Cristiana Petrariu Bota

EXIT POLL ALEGERI GERMANIA 2017: Cum o claseaza sondajele pe Angela Merkel

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult