Firme de avocatura din Bucuresti ar fi adus un prejudiciu de peste 18 mil. de lei la intrarea in insolventa a unei societati
Economie

Legea privind insolventa persoanelor fizice va fi adoptata miercuri in Parlament

Legea privind insolventa persoanelor fizice urmeaza sa fie adoptata, miercuri, in Parlament, a declarat premierul Victor Ponta, mentionand ca o alta lege importanta va prii girul parlamentarilor, respectiv Codul silvic. Proiectul legii privind insolventa persoanelor fizice prevede conditiile in care o persoana poate intra in insolventa daca are datorii pe care nu le poate onora. Totusi, proiectul legislativ a fost criticat de mediul bancar, dar si de FMI, iar Guvernul a adus si el o seama de obiectii.

Legea privind insolventa persoanelor fizice se afla pe agenda Camerei Deputatilor, iar Codul silvic a fost retrimis de presedintele Klaus Iohannis Parlamentului.

Legea insolventei insolventei persoanelor fizice a trecut de Senat fara dezbatere, prin adoptare tacita, si urmeaza sa fie supus la vot in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional. Proiectul de lege, promovat de 151 de de parlamentari, prevede conditiile in care o persoana poate intra in insolventa daca are datorii pe care nu le poate onora. Proiectul legislativ a fost criticat de mediul bancar, dar si de FMI, iar Guvernul a adus si el o seama de obiectii.

Vezi si: Modificari la procedura de executare silita

Proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice prevede ca datornicii isi pot cere singuri insolventa in anumite conditii, dar si creditorii pot cere insolventa unui debitor. Proiectul prevede si suspendarea executarilor silite, precum si faptul ca pe durata insolventei nu se mai acumuleaza dobanzi penalizatoare.

Ce trebuie insa sa stie cetatenii interesati de acest proiect: odata intrat in insolventa, un datornic va raporta toate cheltuielile personale catre administratorul judiciar, care are drept de veto in privinta tranzactiilor sau a utilizarii veniturilor. Cu alte cuvinte, adio telefoane scumpe, vacante sau alte cheltuieli ce pot fi considerate inadecvate.

Stiri pe aceeasi tema

Ce avere mai are Ion Tiriac: Profit de 2,6 milioane de euro cu Premium Auto

Cristiana Petrariu Bota

INS: Salariul mediu net a crescut cu 14,3% in iunie, insa castigul real a fost cu doar 8,4% mai mare din cauza inflatiei

Ioana Badulescu

Mediul afaceri catre PSD: Puteti sa va schimbati intre voi, dar nu schimbati nimic in economie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult