Legea privind pensiile speciale ale functionarilor publici parlamentari, adoptata de Camera Deputatilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 30, 2015 16:16

Legea privind pensiile speciale ale functionarilor publici parlamentari, adoptata de Camera Deputatilor

Legea privind pensiile speciale ale functionarilor publici parlamentari fost adoptata, marti, de Camera Deputatilor. Proiectul de lege care va mari pensiile functionarilor publici parlamentari a fost adoptat de deputati cu 198 de voturi “pentru”.

Potrivit proiectului de lege, functionarii publici parlamentari ar urma să primească o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni înainte de data pensionării.

Pensia speciala nu va fi acordata parlamentarilor condamnati definitiv pentru coruptie

Legea pensiilor speciale va intra in vigoare dupa ce va fi promulgata de presedinte

“La împlinirea vârstei de pensionare, funcţionarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel puţin 14 în structurile Parlamentului, beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimii 12 luni înainte de data pensionării.

Pensia acordată nu poate depăşi nivelul salariului de bază brut, inclusiv sporurile, precum şi indemnizaţia de conducere şi salariul de merit din ultimele 12 luni anterioare datei pensionării, al funcţiei deţinute sau al funcţiei asimilate, după caz”, se arată în proiectul de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.