12.4 C
România
1 octombrie 2022
sedinta de guvern, senat, judecatori, vechime minima, vechime magistrati, vechime in munca
Lumea Facebook

Legea raspunderii magistratilor aplicabila indata si obligatoriu – PETITIE ONLINE

PETITIE ONLINE – Legea răspunderii magistraţilor aplicabilă îndată şi obligatoriu, este titlul unei petitii lansate de Valter Cojman. Petitia este adresata catre Guvernul României si premierului Victor Ponta, catre Senatul României si implicit presedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu si catre Camera Deputaţilor, respectiv preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Va prezentam mai jos textul petitiei.

Ţinând cont de faptul că România are tot mai multe condamnări la CEDO, în urma cărora statul român plăteste milioane de euro despăgubiri din cauza incompetenţei, abuzurior, corupţiei, obedienţei, etc. a magistraţilor (procurori şi judecători), propunem următoarele:

– În cazul condamnării unui nevinovat la închisoare cu executare, procurorii, judecătorii, parchetele şi instanţele de judecată implicate în caz, vor plăti o despăgubire, pentru victmă în cuantum, de 1 000 000 euro pe anul petrecut în închisoare de nevinovat(în funcţie de această sumă, pot fi calculate despăgubiri şi pentru perioade mai mici de un an). La calculul perioadei se adaugă şi zilele petrecute în arestul preventiv. În cazul în care există şi daune materiale (confiscări de bunuri mobile, imobile, conturi, pierderi de bani prin afectarea afacerilr, etc.) şi acestea vor fi suportate de procurorii, judecătorii, parchetele şi instanţele de judecată implicate în caz [retrocedarea bunurilor confiscate, a conturilor (la care se vor adăuga dobânzile aferente perioadei petrecută de victimă în inchisoare), despăgubirea pierderilor economice de către victimă, evaluate de către firme independente, evaluare suportată tot de vinovaţi].

– Procurorilor şi judecătorilor care recidivează li se va interzice practicarea magistraturii pentru o perioadă de 6 luni timp în care vor fi obligaţi să studieze legislaţia internă şi europeană şi, la expirarea termenului de 6 luni, vor fi verificați printr-un examen, la care nota de trecere va fi minim 8 pentru a putea practica magistratura în continuare. Dacă şi după această pedeapsă recidivează, magistratului i se va lua dreptul de a mai practica magistratura. În cazul în care se dovedeşte că judecătorul şi/sau procurorul au comis fapte de corupţie, au dat hotărâri eronate cu intenţie sau contra cost sau pentru alte tipuri de beneficii, aceştia să îşi piardă definitiv dreptul de a mai profesa magistratura şi de a mai deţine vreo funcţie de conducere în magistratură şi vor fi deferiţi organelor de anchetă şi justiţiei pentru faptele lor.

– Fără termen de prescripţie a acestor fapte.
– Legea se aplica retroactiv tuturor cazurilor din ultimii 10 ani.

Drept pentru care semnăm această petiţie, Vater Cojman.

Related posts

Dragos Patraru: Politicienii nostri sunt ilegal de inculti. Vorbesc toata ziua de un alt fel de-a face politica, dar cum, daca nu au citit nimic?

Lucy Ionesco

SEX ANAL. Importanta sexului anal intr-un cuplu heterosexual este intr-o continua crestere

Delia Ion

Radu Tudor, despre cazul familiei Bodnariu din Norvegia: Nu mica mi-a fost surprinderea sa vad ca premierul Norvegiei este o femeie

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult