21.1 C
România
26 septembrie 2022
Social

Legea RCA va fi modificata, ASF vrea reconstruirea asigurarilor auto. Transportatorii cer un articol care sa protejeze cetateanul de preturile exagerate

ASF are in vedere reconstruirea pietei asigurarilor auto. Deputatul Andreea Paul, unul dintre initiatorii modificarilor legislative referitoare la politele RCA, a declarat la Radio Romania Actualitati, in emisiunea „PROBLEME LA ZI”, ca schimbarile vizeaza in primul rind plata in rate a politei dar si flexibilizarea acestor plati, pe diverse perioade mai lungi sau mai scurte de timp.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru supraveghere financiara (ASF), Misu Negritoiu, preciza in emisiunea „PROBLEME LA ZI” ca autoritatea are in vedere reconstruirea pietei asigurarilor auto din Romania.

Proiectul de modificare a legii RCA ia in calcul experienta comunitara in domeniu dar si directivele europene, fiind totodata un proiect perfectibil.

Vasile Stefanescu – presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) spune de asemenea la RRA in emisiunea „PROBLEME LA ZI” ca transportatorii solicita un articol de Lege care sa protejeze cetateanul impotriva abuzurilor companilor mari internationale – care propun preturi exagerate.

Propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule a fost înaintată, joi, comisiilor de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, precum şi Ministerului Finanţelor Publice, potrivit comunicarii ASF.

Iti recomandam: RCA cu noi reguli! ASF propune plata RCA in rate si despagubiri direct de la companie

Soferi, atentie! ANAF va poate opri in trafic si amenda, potrivit noului Cod Rutier

7 din 10 soferi sunt dependenti de telefon la volan. Cei mai multi trimit mesaje si stau pe Facebook

Proiectul de lege propus are în vedere reglementarea contractului de asigurare RCA pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, în baza căruia sunt stabilite condiţiile generale şi particulare ale acoperirii unei asigurări RCA.

Proiectul reglementează persoanele care au obligaţia să încheie contracte RCA şi excepţiile de la această obligaţie, limitele teritoriale de acoperire, limitele de răspundere, riscurile acoperite şi excluderile, elemente privind stabilirea şi plata despăgubirilor, facilităţile şi penalizările aplicabile asiguraţilor şi asiguratorilor, organizarea şi funcţionarea Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule din România ca fond naţional de protecţie.

Asculta emisiunea integrala aici.

Related posts

Procurorul general, Augustin Lazar, a anuntat ca nu isi da demisia. Ministrul Justitiei anunta o evaluare inainte de a lua o decizie

Lucy Ionesco

Timisoara va avea un stadion nou la nivelul Arenei Nationale sau a stadionului din Craiova

Delia Ion

Monica Anisie: Lucram de ceva timp la noile standarde ARACIP

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult