Social

LEGEA REZERVISTILOR VOLUNTARI, PREVEDERI: Conditii pentru a deveni rezervist militar. Contractul cu MApN, semnat pe 4 ani

LEGEA REZERVISTILOR VOLUNTARI: Orice roman cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani poate sa devina rezervist militar pe baza de voluntariat. Adica, sa fie instruit si platit ca un soldat profesionist si chemat atunci cand armata romana are nevoie de serviciile lui. Legea rezervistilor voluntari a fost trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

LEGEA REZERVISTILOR VOLUNTARI: Cam asa ar putea arata o mica parte din instructia unui rezervist voluntar. Timp de 15 zile pe an vor merge la o unitate militara unde vor invata sa traga cu arma, sa actioneze organizat alaturi de alti camarazi si sa invete tactica militara. Dupa aceasta perioada, vor incheia un contract pe 4 ani de zile cu MApN.

Legea rezervistilor voluntari are ca obiective asigurarea unei rezerve de cadre pentru Armata Romana si pregatirea lor. Doritorii vor fi selectionati de Ministerul Apararii si trimisi in functie de competentele profesionale la o unitate militara.

LEGEA REZERVISTILOR VOLUNTARI: Odata ce au facut cursul si sunt pregatiti vor fi chemati daca este nevoie de ei, in urmatorii 4 ani pentru a participa la aplicatii militare, actiuni sau chiar misiuni. Rezervistii nu pot refuza, iar legea ii asigura ca angajatorul nu ii va da afara pentru ca nu are voie.

O alta obligatie este aceea de a anunta cu 48 de ore inainte de a pleca din localitatea de domiciul centrul de recrutare. Asa, armata stie in permanenta unde se afla rezervistii cand au nevoie de ei. La plusuri se numara partea financiara.
Mircea Dusa, Ministrul Apararii Nationale: „Pe parcursul celor doua saptamani asiguram si salarizarea in conform cu actele normative care reglementeaza acet domeniu la MApN, iar pe intreaga perioada cat e rezervist voluntar primeste 10% din solda functiei de baza.”

LEGEA REZERVISTILOR VOLUNTARI: In plus, de cate ori sunt solicitati, rezervistii voluntari sunt platiti. Un ofiter poate incasa si 2000 de lei pe luna, plus mancare si uniforma.

Un alt avantaj este faptul ca voluntarul invata cum se manuieste o arma, cum se ia linia de tragere, care sunt regulile din armata si alte informatii care, intr-o situatie de criza sau de razboi, ii pot fi utile.

Voluntari pot fi cetatenii romani cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, apti medical pentru efort. Ei vor fi selectati dintre candidati. Cei care au cazier, probleme psihice ori sunt membrii ai unui cult sau partid politic, nu pot fi primiti.

Stiri pe aceeasi tema

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii, despre raportul ignorat in cazul Colectiv: Raportul exista, nu pot sa cred ca domnul Bodog nu stie despre asta

Ioana Badulescu

Presedintele Academiei Romane: In universitatile din Romania se poate studia ca in scolile de nivel peste mediu din lume

Ioana Badulescu

De ce este imposibil de analizat teza de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult