11.7 C
România
27 septembrie 2022
Sindicatul Functionarilor Publici: Salariile ar putea scadea pentru 22.000 de angajati. Ne pregatim de proteste
Economie

LEGEA SALARIZARII 2016 vs LEGEA SALARIZARII ADMINISTRATIVE. De ce Legea 284/2010 s-a aplicat neunitar

LEGEA SALARIZARII 2016 vs LEGEA SALARIZARII ADMINISTRATIVE. Noua lege a salarizarii se afla la stadiu de proiect, iar grupul de lucru r trebui sa incheie negocierile pana cel tarziu la 10 februarie 2016. Grupul de lucru pe Legea salarizarii unitare s-a angajat sa respecte acest termen, ministrul Muncii Ana Costea declarand ca nu se va depasi aceasta data chiar daca se va munci zi si noapte. Oricum, noua lege a salarizarii va fi usa in dezbatere publica la inceputul lunii martie, iar in luna mai ar trebui sa fie promovat de Parlament.

LEGEA SALARIZARII 2016 vs LEGEA SALARIZARII ADMINISTRATIVE. Ministerul Muncii intentioneaza sa refacă integral legea salarizării, spun sindicalistii. Reprezentantii Guvernului sustin ca actualul act normativ privind Legea salarizarii este aplicat partial si inegal si au explicat de ce Legea 284/2010 s-a aplicat neunitar in randul salariatilor.

Te-ar putea interesa si stirea economica a saptamanii: NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Fara sporuri in salariul de baza! GRILA SALARIZARE PROFESORI, MEDICI, FUNCTIONARI PUBLICI

„Așa cum a fost alcătuită s-a dorit intrarea în vigoare de la data la care a fost publicată, din cauza crizei nu a putut să fie susținută. La ora aceasta, parte din legea 284 se aplică, nu în totalitate. Majorările salariale care au avut loc, inclusiv cele de anul trecut, s-au aplicat în unele instituții la salariul de bază, în altele la cel de încadrare, care însemna și includerea anumitor sporuri”, a spus ministrul Muncii, Ana Costea.

LEGEA SALARIZARII 2016 vs LEGEA SALARIZARII ADMINISTRATIVE. Ministrul Muncii a mai spus ca Ministerul Muncii va trimite o adresa catre toate ministerele care urmeaza sa vina la consultari, potrivit calendarului, prin care ministerele sa isi faca o evaluare a discrepantelor identificate in baza legislatiei in vigoare, urmand sa vina cu o situatie exacta a numarului de posturi si care sunt distributiile pe grade si trepte profesionale.

CAS 2016, CASS 2016. Ce contributii platesc persoanele fara venituri. Modificari la CASS platit de pensionari

„Astazi ne-am intalnit, am stabilit care va fi metodologia de lucru pentru ca in aceeasi sedinta de Guvern de saptamana trecuta a fost aprobat si un calendar al consultarilor cu ordonatorii de credite. Grupul de lucru a stabilit astazi ca Ministerul Muncii sa trimita o adresa catre toate ministerele care urmeaza sa vina la consultari, potrivit calendarului, prin care acestia sa isi faca o evaluare a discrepantelor pe care ministerul le-a identificat la ora actuala pe baza legislatiei in vigoare. De asemenea, ei sa vina pregatiti cu o situatie exacta a numarului de posturi, cate ocupate, care sunt distributiile pe grade si trepte profesionale, astfel incat sa reusim sa finalizam la 10 februarie. Este un termen de care intregul grup de lucru, dar in special Ministerul Muncii, se va tine si isi va indeplini termenele la care s-a angajat, chiar daca ar fi sa lucram zi si noapte. Ne vom tine de acest termen. Aceasta a fost hotararea luata astazi de Grupul de lucru”, a afirmat Ana Costea.

Nu rata stirea politica a saptamanii: Ion Cristoiu: Planul este un nou USL, cu PNL in frunte si PSD mana a doua

LEGEA SALARIZARII 2016 vs LEGEA SALARIZARII ADMINISTRATIVE. Potrivit sursei citate, pe baza acestor date se vor putea aplica corectiile necesare, in paralel cu reforma administrativa, din care Legea salarizarii administrative este un prim pas. Ministrul Muncii a explicat ca Legea 284 din 2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nu s-a putut aplica din cauza lipsei de sustenabilitate economica, pentru ca asa cum a fost alcatuita s-a dorit intrarea in vigoare de la data la care a fost publicata, iar din cauza crizei financiare nu a putut fi sustinuta. „Din acest motiv, la ora aceasta, o parte din Legea 284 se aplica. Nu in totalitate. Pe de alta parte, aplicarea Legii 284 s-a facut intr-un mod neunitar. Si cand spun acest lucru, cu riscul de a fi mai tehnica in exprimare, in practica legea si majorarile salariale care au avut loc, inclusiv cele de anul trecut, s-au aplicat in unele institutii la salariul de baza, in celelalte institutii la salariul de incadrare, care insemna si includerea anumitor sporuri. Astfel, in prezent suntem intr-o situatie de discrepante majore care conduc la nemultumiri si la asteptari foarte mari”, a afirmat ministrul Muncii. Presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat marti, la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii, ca toate ministerele si federatiile sindicale trebuie sa vina pana vineri cu observatii si propuneri de rezolvare a celor sase puncte care arata disfunctionalitati la legea actuala de salarizare, negocierile urmand sa se incheie pana pe 10 februarie.

„Conform celor stabilite de comun acord in comisie, a ramas ca pana vineri toate ministerele, impreuna cu federatiile sindicale din domeniul lor de aplicabilitate, sa vina cu observatii, cu propuneri de rezolvare si cu datele anexe la cele sase puncte din Memorandum care arata disfunctionalitati la legea de functionare actuala si care sa fie corectate. De asemenea, se inainteaza criteriile de perfomanta, de motivare a personalului de la nivelul fiecarui minister in parte, urmand ca saptamana viitoare, ca sa ne incadram in calendar, sa fie luate in discutie, comisia cu fiecare minister in parte, pentru a gasi solutionari de rezolvare la problema respectiva”, a spus Hossu.

Urmeaza CONCEDIERI sau RESTRUCTURARI in administratia publica? Pozitia oficiala a Guvernului

LEGEA SALARIZARII 2016 vs LEGEA SALARIZARII ADMINISTRATIVE. Negocierile ar trebui sa se incheie in data de 10 februarie, urmand ca proiectul sa fie pus in dezbatere pana la inceputul lunii martie, dupa care va fi inaintat Parlamentului, astfel incat legea sa poata fi promovata de Parlament pana in luna mai. Guvernul a decis, saptamana trecuta, sa formeze un grup de lucru interministerial care sa elaboreze noua lege a salarizarii publice, potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Dan Suciu, care mentiona ca actul normativ ar urma sa fie finalizat pana la jumatatea lunii februarie. Potrivit lui Dan Suciu, acest grup interministerial va incepe un proces de consultare cu toate institutiile, ministerele, care sa isi poata exprima un punct de vedere in legatura cu modificarile legii salarizarii publice.

VEZI AICI NOUA GRILA DE SALARIZARE

DETALII DESPRE GRILA DE SALARIZARE

Related posts

Declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri – Cum se completeaza

Lucy Ionesco

Actiunile Digi Communication au inregistrat scaderi de pret pentru a doua zi consecutiva

Delia Ion

Un miliard de euro vor fi folositi pentru a acoperi contributia bugetului de stat pentru cofinantarea unor proiecte prioritare de transport

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult