medici in spitale
Breaking News

LEGEA SALARIZARII 2017. Salariile medicilor vor porni de la 1.200 de euro/luna, iar cel mai mare salariu il va avea medicul de la medicina de urgenta

SALARIZARE. Ministerul Muncii a anuntat continutul noii legi a salarizarii unitare a bugetarilor. Documentul este diferit de cel elaborat in timpul Guvernului Ciolos si prevede, printre altele, ca salariile medicilor vor porni de la 1.200 de euro/luna, cel mai mare salariu urmand a-l incasa medicul de la medicina de urgenta, potrivit unui interviu acordat agentiei Mediafax de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. 

Potrivit ministrului Muncii, noua lege a salarizarii prevede ca salariile medicilor vor porni de la un minim de 1.200 de euro pe luna, urmand a atinge un maxim de 3.600 de euro in cazul medicilor din serviciile de urgenta. Majorarea ar urma sa se faca progresiv, pana la sfarsitul anului 2020.

SALARIZARELia Olguta Vasilescu a explicat ca se incearca asigurarea unui nivel de salarizare in sistemul medical apropiat de cel din Uniunea Europeana, salariilor medicilor din spitalele romanesti urmand a a ajunge la aproximativ la 70% din ce castiga un cadru medical in UE. Solutia este aplicata in speranta ca medicii vor renunta sa mai plece peste granita, dupa ce sunt formati in institutiile de invatamant romanesti.

Citeste si stirea zilei: Ministerul Muncii anunta continutul Legii salarizarii. Printre prevederi, se introduc 3 trepte de salarizare. Cu cat se vor majora salariile profesorilor si medicilor

„Eu zic ca legea unitara a salarizarii va fi acoperitoare pentru toate categoriile de bugetari si eu sunt absolut convinsa ca majoritatea vor fi multumiti pentru ca in proportie de 90% bugetarii vor fi multumiti de ce se intampla. Dar pot sa va spun ca medicul care va avea cel mai mare salariu va fi medicul de medicina de urgenta, cu cel mai mare grad, si va ajunge la 3.600 de euro, conform programului de guvernare. Am incercat sa asiguram o salarizare foarte aproape de Uniunea Europeana, aproximativ la 70% din ce se castiga in UE pentru medici , astfel incit sa evitam situatia in care toti medicii sa plece peste granita dupa ce sunt formati de catre statul roman, in institutiile de invatamant si aici ramane cu situatii din ce am prezentat in care nu mai avem pe cine sa angajam”, a declarat Lia Olguta Vasilescu in interviul acordat Mediafax.

SALARIZAREIntrebata de reporter daca salariul de 3.600 de euro este salariul brut, ministrul a confirmat si a explicat ca acets venit il va incasa medicul principal de la medicina de urgenta, adica cel care are gradul cel mai mare de incarcare.

„Salariul brut. Discutam numai de salariul brut de fiecare data. Este medicul principal de la medicina de urgenta adica cel care are gradul cel mai mare de incarcare, in aceasta profesie este cel mai important, daca vreti. E ultima treapta de salarizare in functie de vechime, nu conteaza functia. Functiile si acum sunt mai prost platite, trebuie sa ajungi in situatia in care sa preferi sa lucrezi in profesia ta decat sa fii intr-o functie. Chiar si acum, dupa ce am facut maririle la persoane din institutiile de cultura, s-a constatat ca un actor castiga mult mai mult decat un sef de serviciu si sunt foarte multi care cer sa se intoarca pe scena”, a spus Olguta Vasilescu.

Ultimele stiri despre noua Lege a salarizarii sunt aici

Intrebata de cand ne putem astepta ca noua lege a salarizarii sa intre in vigoare si sa-si produca efectele, Olguta Vasilescu a raspuns:

„Este obligatoriu ca legea sa intre in vigoare pana la data de 1 iulie, asa este asumata si in programul de guvernare si asa suntem obligati sa facem. Asa cum am spus, noi suntem foarte inaintati cu ea, vrem sa dam o perioada mai lunga Parlamentului de o luna, doua luni de zile ca sa o dezbata foarte bine. Bineinteles ca la Parlament vor fi cele mai mari presiuni pentru ca, sigur, noi o sa avem discutii cu sindicatele, dar amendamentele fiind depuse in Parlament probabil ca se va muta tot centrul de greutate pe Parlamentul Romaniei”.

Interviul integral poate fi citit pe site-ul Mediafax.

Citeste si: SALARIZARE. Noua lege a salarizarii unitare va fi adoptata la 1 iulie 2017 si asumata de coalitie. Indemnizatiile vor fi separate de salarii

Salarii mai mari la stat! Noul proiect de salarizare al Guvernului Grindeanu, total diferit de proiectul lui Ciolos

Guvernul adopta OUG privind salariile din invatamantul preuniversitar. Cat va fi salariul minim pe economie pentru personalul nedidactic

Ultimele noutati despre noua Lege a salarizarii sunt aici

Articole asemănătoare

Premierul Dancila sustine ca Juncker i-a dat asigurari ca Romania va fi in Schengen pana la 1 ianuarie 2019

Ioana Badulescu

Atac terorist in Noua Zeelanda, soldat cu cel putin 49 de morti si 20 de raniti. Numele lui Stefan cel Mare si Serban Cantacuzino, scrise pe armele teroristului

Lucy Ionesco

VOSGANIAN, in vizorul ANI pentru avere nejustificata si fals in declaratii

Lucy Ionesco