NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016
Economie

Legea salarizarii aduce remaniere in Guvern. Ministrul Muncii a gestionat prost Legea salarizarii

Legea salarizarii aduce prima remaniere in Guvern. Premierul Dacian Ciolos este nemultumit de doi ministri, respectiv ministrul Muncii Ana Costea si de ministrul Agriculturii Achim Irimescu. Concret, premierul este nemultumit de modul in care ministrul Muncii a gestionat legea salarizarii.

Potrivit unor surse guvernamentale, remanierea ar urma sa aiba loc dupa sarbatorile de Paste, dar nu este exclus ca cei doi ministri sa-si prezinte demisia pana de sarbatori. Lui Achim Irimescu i se reproseaza declaratiile recente facute fara consultarea si fara acordul Guvernului.

De precizat ca aceleasi surse sustin ca Guvernul ia in calcul sa renunte la actualul proiect pe Legea salarizarii si sa ia in calcul o noua formula.

Potrivit acelorasi informatii din Guvern, Legea salarizarii elaborata in timpul guvernarii Ponta este nesustenabila, iar Guvernul Ciolos ar vrea sa schimbe din temelii aceasta lege.

Vezi si: Salariile functionarilor publici ar putea fi marite, pensiile militarilor ar urma sa fie plafonate

DRAFT LEGEA SALARIZARII UNITARE 2016

Surse guvernamentale declaraseră pentru Profit.ro că Guvernul a propus sindicatelor o formulă de majorare a salariilor bugetarilor în medie cu 19%, dar cu o condiţie dură, şi anume limitarea drastică a ritmului de creştere a salariului minim brut, cu tranşe anuale de câte 25 de lei, astfel încât acesta să ajungă la 1.350 lei doar în 2020.

Premierul a adăugat că s-a întârziat prezentarea acestui proiect întrucât actualul Guvern a considerat că abordarea Executivului anterior în privinţa creşterilor salariale nu era realistă din punct de vedere al resurselor bugetare.

Articole asemănătoare

O platforma de anunturi online cere lamuriri de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri privind vanzarea pe internet a proiectelor Start-Up Nation

Ioana Badulescu

ROBOR: Se inregistreaza cel mai scazut nivel din ultimii trei ani si patru luni

Delia Ion

SALARIZARE 2017 – 2018. Noua lege a salarizarii este aproape gata. Salariile vor fi majorate de la 1 iulie

Ioana Badulescu