SALARIZARE. Noua lege a salarizarii unitare va fi adoptata la 1 iulie 2017 si asumata de Guvern. Veniturile vor fi impartite in doua categorii
Economie

LEGEA SALARIZARII. Guvernul a anuntat ca va contesta la CCR modificarile la legea salarizarii

LEGEA SALARIZARII. Guvernul a anuntat ca va contesta la CCR modificarile la legea salarizarii. Ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat, miercuri, ca legea salarizarii unitare va fi atacata la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), in situatia in care documentul va trece de Parlament in forma actuala.

Eu sau unul dintre noi, din Guvern, va ataca acest proiect, daca va trece asa cum e. Pana acum, Guvernul a atacat cam toate proiectele care prevad cresteri de cheltuieli fara o baza bugetara„, a declarat ministrul Costin Borc.

Ministrul Economiei a adaugat ca modificarile la legea salarizarii nu este insotita de precizarea surselor financiare din care se vor sustine masurile prevazute. „A arata doar bugetul de stat ca sursa de finantare nu este o abordare serioasa„, a adaugat Borc.

Ministrul Finantelor Anca Dragu a reamintit ca, potrivit legii responsabilitatii fiscal-bugetare, adoptata in 2010, „cu 180 de zile inainte de alegeri nu pot creste cheltuielile salariale si nu pot fi luate masuri care sa conduca la aceste cheltuieli„.

Iti recomandam: SALARIZARE 2016 – 2017. Ce cresteri salariale si sporuri prevad amendamentele la OUG privind salarizarea

Comisiile de Munca si Buget din Camera Deputatilor au adoptat, marti, majorari salariale in medie de 15% pentru angajatii din sectorul sanitar si invatamant.

Raportul comisiilor a fost adoptat in unanimitate, in conditiile in care la sedinta au participat doar parlamentari de la PSD, ALDE si minoritati, liberalii nedorind sa se pronunte pe aceasta tema.

Premierul Dacian Ciolos a avertizat, intr-un interviu acordat la Adevarul Live, ca decizii precum cresterea salariilor personalului tehnic din sistemul sanitar sau eliminarea a peste 100 de taxe vor avea un impact major asupra bugetului. In consecinta, Guvernul s-ar putea vedea nevoit sa taie din investitii.

Ciolos a mai spus ca majorarile salariale nu pot duce decat la doua lucruri: ori la cresterea deficitului, ori la reducerea investitiilor.

Stiri pe aceeasi tema

Fonduri europene pentru Romania. CE redirectioneaza 550 de milioane de euro sprijin financiar pentru IMM-uri

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Criteriile de performanta pe legea salarizarii, asteptate la Ministerul Muncii

Cristiana Petrariu Bota

Dacia va produce o masina de 5.000 de euro

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult