SALARIZARE 2018. Cum se vor acorda in 2018 cresterile salariale pentru medici si asistentii medicali din spitale
Social

Legea Salarizarii in Sanatate, modificata de Guvern. Masurile stabilite cu Ministerul Sanatatii: Scoaterea garzilor medicilor si asistentelor in afara plafonului de 30%, plata tuturor garzilor si suplimentarea sporurilor

Legea Salarizarii Unitare va fi modificata de Guvern. Ministrul Sanatatii Sorina Pintea si ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu au discutat mai bine de 12 ore, marti, cu sindicalistii din Sanatate, iar la final au stabilit sa modifice Legea salarizarii. Sindicalistii din Sanatate au anuntat ca vor renunta la greva generala, programata pentru vineri 11 mai.  

Masurile stabilite de sindicalisti cu Ministerul Sanatatii prevad, printre altele, scoaterea garzilor medicilor si asistentelor in afara plafonului de 30%, plata tuturor garzilor, precum si suplimentarea sporurilor pentru spitalele de monospecialitate.

In urma discuțiilor care au durat aproape 12 ore, sindicaliștii din Sănătate au anunțat că vor renunța la greva generală, programată pentru data de 11 mai.

Te-ar putea interesa si: Toti cei 40 de medici de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Oradea au demisionat, in frunte cu seful sectiei, Hadrian Borcea

Sase profesori de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Craiova au primit pedepse de inchisoare cu suspendare

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat că s-a constatat că Legea salarizării a fost aplicată subiectiv în spitale. Din acest motiv, s-a luat decizia modificării legii, dar numai în cazul modului de acordare a sporurilor. Din acest motiv, s-a luat decizia modificării legii, dar numai în cazul modului de acordare a sporurilor.

Si ministrul Muncii a precizat că în două spitale din țară s-au constat scăderi salariale în raport cu luna decembrie 2017. Potrivit Liei Olguța Vasilescu, în total, 7.000 de persoane au reclamat venituri diminuate, aceste persoane urmând să-și primească banii înapoi.

Printre măsurile luate în urma negocierilor: se numără scoaterea gărzilor medicilor și asistentelor în afara plafonului de 30 la sută, prevăzut pentru sporuri, ca pondere în totalul cheltuielilor cu personalul pentru fiecare ordonator de credite, plata tuturor gărzilor, precum și suplimentarea sporurilor pentru spitalele de monospecialitate și anumite servicii județene de ambulanță, cum ar fi cea din București (aprobarea acestor situații se va face prin hotărâre de Guvern).

Ministrul Lia Olguta Vasilescu a facut urmatoarele precizari:

– 7.000 de persoane au avut scăderi, din care mai multe de jumătate erau în două spitale.

– se fac modificări pe legea salarizării, dar vor viza strict modul de acordare a sporurilor, nu vom umbla către grila de coeficienți, cu excepția coeficientului pentru director de îngrijiri.

– una din măsurile importante este scoaterea gărzilor efectuate de medici și asistente în afara plafonului de 30% prevăzut pentru sporuri.

– toate gărzile vor fi plătite.

– guvernul a decis ca pentru spitalele de monospecialitate să se permită o suplimentare a sporurilor.

– și autoritățile locale și managerii trebuie să aplice și să respecte regulamentul de sporuri.

– Corpul de control al primului ministru este pregătit să intervină în orice situație de acest gen.

– Se acordă sume compensatorii pentru toți angajații din sistemul sanitar care au înregistrat dimininuări de venituri nete față de februarie 2018. Suma compensatorie urmează să acopere integral această diferență. Nu mai putem vorbi despre o scădere de venituri în sistemul sanitar.

– Am hotărât să introducem un nou filtru în lege pentru a nu mai rămâne la arbitrariul managerilor de spitale și al autorităților locale să aloce sporuri pe criterii subiective, încălcându-se grav legea.

 

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE LOTO 13 OCTOMBRIE 2016. Numere extrase joi la Loto 6/49, Loto 5/40 si Joker

Cristiana Petrariu Bota

Lucian Bute a fost invins de Jean Pascal in derby-ul pugilistic al Canadei

Bogdan

PROGRAM BANCI DE CRACIUN 2019 SI REVELION 2020. Cand sunt deschise bancile din Bucuresti si din tara de Sarbatori

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult