13.4 C
România
21 octombrie 2020
NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Negocieri dure intre Guvern si sindicalisti pe legea salarizarii
Economie

LEGEA SALARIZARII: Revin sporurile pentru bugetari, eliminate la inceputul crizei din 2010

LEGEA SALARIZARII: Noua Lege a Salarizarii readuce sporurile pentru bugetari, eliminate inainte de criza economica din 2010. Proiectul de lege ar urma sa le ofere bugetarilor posibilitatea de a-si suplimenta veniturile, incepand de anul viitor, noteaza site-ul Ramania TV.

Autoritatile lucreaza in prezent la un proiect care prevede mentinerea atat unor sporuri deja existente, cat si introducerea unora care au fost eliminate in 2010, la inceputul crizei economice.

Unul dintre cele mai ravnite sporuri pentru cei cu multa carte este sporul de doctorat. Noua lege de salarizare prevede reintroducerea sporului de doctorat, astfel ca persoanele care au doctorat pot sa isi suplimenteze veniturile cu 15 la suta pe luna.

Sporul de noapte va fi in continuare de 25 la suta din salariul de baza, valabil in toate sectoarele de activitate.

Pentru anumite categorii vor fi acordate beneficii aparte. De exemplu, cei care se ocupa de activitati de control financiar vor avea un spor de 10 la suta. Mai mult, cei care lucreaza in cadrul departamentelor care se ocupa de absorbtia fondurilor europene se pot alege cu majorari de salariu de pana la 75 la suta.

O alta categorie aparte se refera la cei care au handicap vizual grav si care primesc un spor de 15 la suta.

Pentru angajatii cu rezultate deosebite se pot acorda si premii. Sefii institutiilor publice pot decide acordarea unor bani in plus dintr-un fond de premiere de 2 la suta din bugetul de salarii.

Stiri pe aceeasi tema

Preturile la apartamente sunt in scadere in Bucuresti, dar in crestere in Iasi si Cluj

Ioana Badulescu

Ministerul Muncii confirma ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%

Ioana Badulescu

Salariile bugetarilor pot creste de la 1 decembrie 2015, insa masura ar reprezenta o adevarata bomba pentru noul Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult