14.8 C
România
23 octombrie 2021
SALARIZARE 2016. SALARII PROFESORI: Solutii in grila de salarizare propuse de Guvern pentru a evita greva de pe 1 iunie
Economie

LEGEA SALARIZARII UNICE. Criterii de performanta in noua lege a salarizarii, salariile vor fi in functie de performanta

LEGEA SALARIZARII UNICE. Se schimba legea salarizarii unice, urmand a fi introduse criterii de performanta in functie de care vor fi stabilite salariile. Noua lege a salarizarii unice va fi finalizata pana la sfarsitul lunii februarie 2016, insa va fi aplicata abia din 2017. 

LEGEA SALARIZARII UNICE. Astfel, angajatii vor fi platiti in functie de performanta. Nu vor mai fi majorari de salarii pentru toata lumea, in schimb fiecare angajat va fi evaluat in parte si platit ca atare. Guvernul sustine ca este nevoie de revizuirea legii salarizarii, dupa ce a sesizat ca exista mai multe discrepante intre diferite categorii de salariati.

LEGEA SALARIZARII UNICE. Mai greu de stabilit vor fi criteriile de performanta in cazul medicilor sau profesorilor, insa vor fi chemati inclusiv experti din strainatate.

LEGEA SALARIZARII UNICE SE APLICA IN 2016 SAU IN 2017? De ce nu poate fi aplicata noua GRILA DE SALARIZARE

LEGEA SALARIZARII UNICE. Ministerele si sindicatele urmeaza a discuta in perioada urmatoare prevederile din noua lege a salarizarii. Intr-un scenariu optimist, noua lege a salarizarii ar putea intra in vigoare cel mai devreme in ianuarie 2017.

LEGEA SALARIZARII UNICE. NOUL PROIECT AL LEGII SALARIZARII BUGETARE

Vicepremierii, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale vor forma un grup de lucru care va elabora, într-o lună, noul proiect al Legii salarizării bugetare, care va cuprinde şi criterii de performanţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, potrivit agerpres.ro.

Dan Suciu a făcut acest anunţ miercuri, la finalul şedinţei în care Guvernul a aprobat două memorandumuri referitoare la Legea salarizării personalului bugetar.

Citeste si: GRILA SALARIZARE LEGEA SALARIZARII. GRILA SALARIZARE EDUCATIE, SANATATE, ADMINISTRATIE LOCALA (draft elaborat de fostul ministru al Muncii)

„Vorbim de celebra Lege a salarizării publice, care trebuie să fie actualizată. Trebuie răspuns constrângerilor acestei legi, pentru că în acest moment avem 110 clase de salarizare şi dintre acestea 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorărilor salariului minim, din 2010 până acum, într-un ritm accelerat. Avem nivele de salarizare care nu mai diferă, pentru aceeaşi funcţie, în ministere sau instituţii diferite, dar care sunt cel puţin la nivelul clasei de salarizare în aceeaşi clasă, lipsesc criteriile de performanţă, avem situaţii în care salariile de bază ale persoanelor cu vechime în muncă au ajuns să fie mai mici decât ale debutanţilor(…) şi salariile celor cu studii superioare au ajuns să fie la nivelul salariaţilor cu studii medii”, a spus Dan Suciu, el explicând că aceste anomalii au apărut ca urmare a majorării succesive a salariului minim din ultima perioadă.

Al doilea memorandum prevede modalitatea de lucru a grupului interministerial plus sindicate, grup care va începe un proces de consultare cu toate instituţiile şi ministerele care trebuie să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu modificările Legii salarizării publice.

„Vor fi întâlniri care vor începe de mâine (joi-n.r.), 14 ianuarie, până pe data de 4 februarie, întâlniri cu fiecare minister în parte, cu reprezentanţii autoritătilor locale, cu reprezentanţii sindicatelor şi cu comisiile de specialitate din Parlament. Toate aceste consultări se vor încheia într-un document de lucru care va trebui prezentat într-o şedinţă de Guvern sau la nivelul Guvernului pentru ultimele detalii, în perioada 5-10 februarie. Aşadar, vom avea o formă finalizată, final a proiectului undeva după data de 10 februarie”, a spus Suciu.

De asemenea, la nivelul ministerelor vor fi comisii de dialog social cu sindicatele care au reprezentanţi în domeniul respectiv, aşa încât la mijlocul lunii viitoare Guvernul să prezinte Parlamentului un proiect final al acesti legi.

Stiri pe aceeasi tema

Societatile de stat trebuie sa repartizeze minimum 90% din profitul net realizat in 2016 la buget

Cristiana Petrariu Bota

Firmele care prelucreaza date cu caracter personal, obligate sa aiba un operator responsabil pe domeniu

Ioana Badulescu

OMV Petrom a inregistrat pierderi masive din cauza scaderii pretului petrolului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult