SALARIZARE 2016. SALARII PROFESORI: Solutii in grila de salarizare propuse de Guvern pentru a evita greva de pe 1 iunie
Viata bate filmul

LEGEA SALARIZARII UNICE SE APLICA IN 2016 SAU IN 2017? Noua GRILA DE SALARIZARE nu poate fi aplicata pentru ca nu sunt bani. Legea Salarizarii va fi modificata din nou

NOUA LEGE A SALARIZARII UNICE VA FI CEL MAI PROBABIL AMANATA DE LA IMPLEMENTARE, ODATA CU SCHIMBAREA GUVERNULUI PONTA. Astfel, documentul privind noua Lege a salarizarii unitare elaborat de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, cel mai probabil nu va fi aplicat din 2016, asa cum se se anuntase, ci din 2017. Cel putin asa au lasat sa se inteleaga oficialii noului Guvern Ciolos. Astfel, documentul privind salarizarea nu doar ca ar putea fi amanat de la implementare, dar ar putea fi si modificat. Concret, in bugetul pe 2016 nu sunt banii necesari pentru o noua grila de salarizare. 

LEGEA SALARIZARII UNICE. In timp ce salariatii de la stat aveau mari sperante de la Noua lege a salarizarii elaborata de Guvernul Ponta, la care a lucrat fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, un anunt facut de vicepremierul Vasile Dancu spulbera asteptarile salariatilor.

LEGEA SALARIZARII UNICE. Prin noua Lege a salarizarii elaborata de fostul ministru Plumb fiecare angajat al statului ar fi trebuit sa primeasca mai multi bani incepand din 2016. Schimbarea Guvernului Ponta si preluarea guvernarii de catre tehnocratii lui Dacian Ciolos, schimba, insa, lucrurile.

LEGEA SALARIZARII UNICE. Oficialii noului Guvern Ciolos sustin ca legea salarizarii unitare urmeaza sa fie modificata si aplicata cel mai probabil din 2017.

Citeste si: GRILA SALARIZARE LEGEA SALARIZARII. GRILA SALARIZARE EDUCATIE, SANATATE, ADMINISTRATIE LOCALA (draft elaborat de fostul ministru al Muncii)

LEGEA SALARIZARII UNICE. Vicepremierul Vasile Dancu a declarat ca se va aplica noua Lege a salarizarii unice, dar numai dupa ce se va elabora urmatorul buget, cel pe 2017. Vasile Dancu a mai spus ca in bugetul pe 2016 nu sunt banii necesari pentru o noua grila de salarizare.

PSD insista ca proiectul privind Legea salarizarii unice sa ajunga in Parlament 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că dacă proiectul legii salarizării unitare nu este asumat de Guvern, se gândeşte să-l promoveze printr-o iniţativă legislativă. Acesta a mai spus că proiectul de lege ar putea ajunge în Parlament până la finalul anului.

Citeste si: GRILA SALARIZARE – Ce salarii ar putea avea profesorii, potrivit proiectului privind Legea salarizarii

„Nu suntem de acord ca să nu se discute despre această lege. Dacă proiectul de lege respectiv, care a fost lăsat în minister de către doamna Rovana Plumb cu toate avizele din interiorul ministerului nu va fi asumat de către Guvern, ne gândim serios să-l promovăm printr-o iniţativă legislativă. Ceea ce am spus acum câteva luni rămâne valabil, ne dorim ca pe acestă lege să existe o dezabatere serioasă între toate forţele politice şi nu numai cu menţiunea că acest proiect de lege are în spate negocieri finalizate cu toţi partenerii sociali, atât sindicate cât şi asociaţiile autorităţilor locale şi nu numai”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

Liderul PSD nu exclude ca proiectul de lege al salarizării unitare să ajungă în Parlament până la finalul anului. „Sperăm cu toţii ca săptămâna viitoare, doamna ministru Rovana Plumb să ne aducă textul cu explicaţiile necesare care au stat la baza elaborării acestei lege, precum şi a anexelor acestei legi. Nu excludem posibilitatea ca acest proiect de lege să fie depus în această sesiune, în acest an”, a completat Liviu Dragnea.

Stiri pe aceeasi tema

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL DIN 18 MARTIE 2015. Cihan moare din cauza impuscaturii lui Burhan

Bogdan

MPFM 1 OCTOMBRIE 2015. George MPFM3 si-a prezentat noua iubita tuturor prietenilor virtuali

Delia Ion

PROGRAM PASTE 2017. Program Kaufland, Mega Image si Lidl de Paste 2017. Program pe 14, 15, 16 aprilie 2017

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult