-0.2 C
România
25 octombrie 2021
NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Negocieri dure intre Guvern si sindicalisti pe legea salarizarii
Economie

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Criteriile de performanta pe legea salarizarii, asteptate la Ministerul Muncii

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Ministerul Muncii asteapta criteriile de performanta pe legea salarizarii unitare. Ministrul Muncii, Ana Costea, le-a cerut ministrilor sa ii comunice criteriile de performanta care sa justifice sistemul de salarizare pe „familia ocupationala de care apartin”. Legea salarizarii unitare si noua grila de salarizare ar urma sa intre in vigoare din 2017.

Totodata, Ministerul Muncii va solicita Guvernului, prin Memorandum, constituirea unei comisii care sa se ocupe de revizuirea proiectului Legii salarizarii unitare si, ulterior, de consultarea cu ministerele pe marginea acestui document.

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Ministrul Muncii a explicat ca rezultatul va fi o lege care sa ofere predictibilitate angajatilor, care vor cunoaste astfel care le va fi venitul. In al doilea rand, aceasta va asigura o echitate, iar cei care au acelasi nivel de studii, aceeasi vechime, care beneficiaza de sporuri, pe orizontala, ar urma sa beneficieze de acelasi salariu. Proiectul va avea in vedere si sistemul de avansare.

Iti recomandam si: Ce salariu va avea un profesor debutant sau un invatator cu studii medii

Legea salarizarii de pe vremea lui Boc a facut o gaura de 7 miliarde de lei in buget

Criteriile de performanta din Legea salarizarii

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Ministerele au putut depune pana vineri propunerile privind criteriile de performanță pe Legea Salarizării publice.

Potrivit liderului sindical Bogdan Hossu, ministerele trebuie să vină cu soluţii pentru a rezolva problemele de disfuncţionalitate semnalate în Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice. Acestea se referă la criteriile de performanță, care trebuie să fie specifice domeniului, la evaluarea numărului de personal afectat de aplicarea acelor disfuncţionalităţi semnalate în Memorandumul de constituire a comisiei şi a costurilor care rezultă din corecția lor şi identificarea altor disfuncționalități care rezultă din aplicarea Legii de salarizare unică şi propunerile de corecţie a lor.

HotWeek.ro iti recomanda si: NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Fara sporuri in salariul de baza! GRILA SALARIZARE PROFESORI, MEDICI, FUNCTIONARI PUBLICI

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Ministerele vor trebui să vină cu soluţii la cele trei teme, iar în baza propunerilor lor, Ministerul Muncii va face un prim proiect care va fi discutat în comisie, pentru a se vedea dacă rezolvă toate disfuncţionalităţile sesizate de ministere.

Bogdan Hossu a declarat că nu toate ministerele au trimis propuneri printre acestea numărându-se Ministerul Agriculturii și cel al Mediului. Conform Memorandumului privind Procedura și Calendarul consultărilor pe Legea privind salarizarea bugetarilor în perioada 5.-10 februarie, ar trebui să aibă loc redactarea și finalizarea proiectului de lege de către grupul de lucru interministerial.

Stiri pe aceeasi tema

Legea falimentului personal va intra in vigoare de la 31 decembrie, dupa interventia lui Iohannis

Delia Ion

Institutul de Statistica: Salariul mediu net a crescut cu 13,3%, valorile cele mai mari s-au inregistrat in servicii informatice

Cristiana Petrariu Bota

Mediul afaceri catre PSD: Puteti sa va schimbati intre voi, dar nu schimbati nimic in economie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult