Vot prin corespondenta
Alegeri

Legea votului prin corespondenta va fi adoptata la toamna

Legea votului prin corespondenta va fi adoptata in sesiunea parlamentara din toamna, a anuntat ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de peste Hotare. Intarzierea adoptarii acestei legi pana la toamna este cauzata de faptul ca a trebuit votat mai intai cadrul general: legea partidelor, legea finantarii partidelor, alegerile locale si generale.

„După momentul 16 noiembrie, clasa politică din România, în integralitatea ei, s-a aplecat cu toată atenția pe lucrurile care trebuie îmbunătățite. S-a luat decizia înființării la nivel parlamentar a unei comisii speciale, care-și propunea să refacă legislația electorală, dar nu în ultimul rând și felul în care cetățenii aflați în afara hotarelor țării pot avea garantat dreptul de a-și exercita votul. S-a început cu legea partidelor politice, apoi finanțarea acestora, legea alegerilor locale, noi dorim să fie aplicată de la anul, legea alegerilor parlamentare și ținând seama de acest cadru creat, este normal că următoarea cărămidă în zid va fi această lege specială.

Ordinea lucrurilor făcea ca acest vot prin corespondență să fie discutat după ce structura principală era deja stabilită. Eu mi-aș dori și orizontul de timp pe care-l formulez este toamna, în următoarea sesiune parlamentară, și sunt convins că acest lucru se poate realiza”, a declarat ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, într-un interviu pentru hotnews.ro.

Pe de alta parte, Tilvar mai spune ca a condamnat declaratiile fostului ministru Ioan Rus, mai ales ca s-a referit la ocategorie de romani cu care ministrul intra des in contact.

„Am reacționat surprins. Mi-am dat seama, după cum îl știam pe domnul Rus, că va exista o reacție prin care să-și asume și să-și scuze vorbele. Noi am dat un comunicat prin care am condamnat toate manifestările de acest gen și mi-am exprimat regretul că acest lucru s-a întâmplat, mai ales că se referă la o categorie de români cu care eu mă întâlnesc foarte des. Sunt sigur că de aici încolo voi avea întrebări și pe această temă și mi-aș fi dorit să nu le am. Regret și acum faptul că o situație ca aceasta a stârnit emoția aceasta, într-o perioadă în care doresc să contribui la unitate, la consens, la înțelegere. Sunt sigur că domnul Rus a regretat și regretă”, a precizat Angel Tîlvăr.

Stiri pe aceeasi tema

Rezultate alegeri locale 2020 Bucuresti – Cine este noul primar al Capitalei, cine sunt noii primari de sectoare

Cristiana Petrariu Bota

Rezultate finale alegeri europarlamentare 2019. Clasamentul final al partidelor politice cu votul din diaspora

Cristiana Petrariu Bota

Mihai Chirica este candidatul PNL la Primaria Iasi, conform deciziei luate prin vot de Biroul Politic

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult