-3.9 C
România
28 octombrie 2021
Letonia, un paradis financiar agasant - Courrier International
Externe

Letonia, un paradis financiar agasant – Courrier International

“Letonia, un paradis financiar agasant”, este titlul unui articol din Courrier International, care citează o anchetă a Centrului Baltic pentru Jurnalism de Investigaţie. Prin băncile letone se spală sume uriașe, este concluzia unei anchete a publicaţiei electronice Rebaltica (Centrul Baltic pentru Jurnalism de Investigație). Băncile din această republică baltică ar albi până la 1% din tranzacțiile onreoase, în dolari, din întreaga lume, noteaza RFI, citand Courrier International.

De mai mulți ani, Statele Unite au cerut Letoniei o consolidare a sectorului său bancar. Presiunea s-a intensificat în ultimele săptămâni, iar în ianuarie subiectul a fost discutat în Congresul SUA.

Dacă nu-şi va face curat în sectorul bancar, Letonia ar putea fi refuzată la intrarea în Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, OECD, scrie Rebaltica.

Citeste si: Motivele pentru care Marea Britanie vrea sa plece din Uniunea Europeana

De la începutul crizei din Ucraina, americanii ţin sub atentă observaţie republica baltică, ştiind că băncile letone au făcut o ţintă din clienții din fostul spaţiu sovietic.

„52% din active depozitate în băncile letone sunt deținute străini și 91% pot fi retrase în orice moment”, scrie Rebaltica.

Şi doar cinci oameni sunt responsabili pentru lupta împotriva spălării banilor în cadrul agenției de reglementare a sectorului bancar din Letonia.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul din Rep. Moldova a cazut! Motiunea de cenzura impotriva guvernului Strelet, aprobata de Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Ambasada Romaniei la Budapesta: 12 romani, retinuti in Ungaria pentru trafic de persoane

Cristiana Petrariu Bota

Peste 388.000 de romani au votat in diaspora, cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in Marea Britanie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult