Letonia, un paradis financiar agasant - Courrier International
Externe

Letonia, un paradis financiar agasant – Courrier International

“Letonia, un paradis financiar agasant”, este titlul unui articol din Courrier International, care citează o anchetă a Centrului Baltic pentru Jurnalism de Investigaţie. Prin băncile letone se spală sume uriașe, este concluzia unei anchete a publicaţiei electronice Rebaltica (Centrul Baltic pentru Jurnalism de Investigație). Băncile din această republică baltică ar albi până la 1% din tranzacțiile onreoase, în dolari, din întreaga lume, noteaza RFI, citand Courrier International.

De mai mulți ani, Statele Unite au cerut Letoniei o consolidare a sectorului său bancar. Presiunea s-a intensificat în ultimele săptămâni, iar în ianuarie subiectul a fost discutat în Congresul SUA.

Dacă nu-şi va face curat în sectorul bancar, Letonia ar putea fi refuzată la intrarea în Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, OECD, scrie Rebaltica.

Citeste si: Motivele pentru care Marea Britanie vrea sa plece din Uniunea Europeana

De la începutul crizei din Ucraina, americanii ţin sub atentă observaţie republica baltică, ştiind că băncile letone au făcut o ţintă din clienții din fostul spaţiu sovietic.

„52% din active depozitate în băncile letone sunt deținute străini și 91% pot fi retrase în orice moment”, scrie Rebaltica.

Şi doar cinci oameni sunt responsabili pentru lupta împotriva spălării banilor în cadrul agenției de reglementare a sectorului bancar din Letonia.

Stiri pe aceeasi tema

Mai multi palestinieni au fost impuscati mortal la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza, in ziua in care este inaugurata ambasada SUA la Ierusalim

Ioana Badulescu

Tragedia din clubul Colectiv, in toata presa internationala. CNN a deschis jurnalele de stiri cu drama de la Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Marea Britanie sustine ca Julian Assange nu va fi extradat in Ecuador, dupa ce va parasi ambasada din Londra

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult